Ekşili Köfte Tarifi

Ekşili Köfte Tarifi

Ekşili Köfte Tarifi, Osmanlı saray mutfağında ve geleneksel Türk mutfağında etli yemekler, fırın yemekleri kıymalı yemekler, tencere yemekleri sofraların vazgeçilmez çeşitlerinden...

Osmanlı saray mutfağında ve geleneksel Türk mutfağında etli yemekler, fırın yemekleri, kıymalı yemekler, tencere yemekleri sofraların vazgeçilmez çeşitlerinden biriydi. Bu yemekler bölgesel mutfaklarımızda ve yöresel mutfaklarımızda da ahali tarafında tercih edilerek coğrafyadaki ürünler dikkate alınarak halen yaşatılmaktadır.
 
Nefis Köfte Tariflerinden Ekşili Köfte Tarifi
Kullanılan Malzemeler 
 
*    1⁄2 Kg. Taze Süt Kuzusu Kıyması
*    1-1,5 Çay Bardağı Pirinç
*    3 Yumurta Sarısı ( Bir Tanesi Köfte İçine Bir Tanesi Terbiyesi İçin)
*    2-3 Demet Maydanoz
*    Bir Çorba Kaşığı Tereyağ 
 
Ekşili Köfte Yapılış Tarifi
Maydanozlar yıkanarak ince ince kıyılır, 3te 2 si düz bir tepsiye serilir, diğer taraftan kıyma içine yıkanmış pirinç, bir yumurta sarısı ve maydanozlar iyice karıştırılarak yoğrulur. 
 
Karışımdan küçük yuvarlaklar halinde köfteler yapılmaya başlanır ve bu arada pişirilecek tencereye2-3 su bardağı su ve bir çorba kaşığı tereyağ, az tuz konup ateşin altı yakılır. 
 
Su kaynamaya başladığı zamanlar yapılan köfteler birer birer suyun içine bırakılıp birbirine yapışmaması için dağılmaması da dikkate alınarak karıştırılıp kısık ateşte 15-20 dakika kaynatılır. 
 
Ateşin altı kapatıldıktan sonra diğer bir kapta bir veya tercihe göre yumurta sarısı ile yarım limon suyu iyice çırpılarak terbiye yapılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Ekşili Köfte Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler