Akçaabat Köfte Tarifi

Akçaabat Köfte Tarifi

Akçaabat Köfte, Yöresel Mutfaklarımızdan Trabzon ve çevresine ait Geleneksel Türk mutfağındaki Köftelerimiz arasinda Öncelikli olanlardandır. Geleneksel Türk Mutfağında günümüzde...

Akçaabat Köfte Yöresel Mutfaklarımızdan Trabzon ve çevresine ait Geleneksel Türk mutfağındaki Köftelerimiz arasinda Öncelikli olanlardandır. Geleneksel Türk Mutfağında günümüzde basta Trabzon ve çevresinde olmak üzere bir çok bölgemizde de ilgili özel restoranlarda ve ahalide ise halen geleneksel adetleri yasatan aileler tarafından  halen yapılmaktadır.
 
Akçaabat Köfte Tarifi - Trabzon Mutfağı
Akçaabat Köfte Malzemeler 
 
*   900 Gr. Dana Eti 
*   100 Gr. İç Yağı 
*   100 Gr. Bayat Ekmek 
*   5 Diş Sarımsak 
*   1 Yemek Kaşığı Tuz 
 
Akçaabat Köfte Hazırlanış Tarifi :
900 gr. dana etini ve iç yağını aynı anda makineden çektirerek kıyma haline getirin.
Bayat ekmeği ıslatın ve suyunu iyice sıkın.
5 diş sarımsağı ince ince kıyın.
900 gr. kıyma ile çekilmiş 100 gr. iç yağı toplam 1 kg. kıymayı, kıyılmış sarımsak ve 1 yemek kaşığı tuzu kısa bir süre içinde yoğurun. 
 
Malzemeyi avuç içinde yassı köfteler haline getirin.
 
Akçaabat Köfte Not :
Bir akçaabat köftesi 35 gr. gelmektedir. Izgarada pişirerek yanında közlenmiş domates ve biberle ikram edin. 
 
Akçaabat Köfte Öneri : 
Yoğurduğunuz malzemeleri 6 saat bekletmeniz daha iyi olacaktır. Buzdolabında beklettiğiniz esnada buzdolabında kokusunu alabilecek birşey olmamasına özen gösterin. Izgarada pişirin. 
 
Akçaabat Köfte Öneri : 
Odun veya kömür ateşinde pişirmeniz ayrı bir lezzet katacaktır. 
 
Akçaabat Köfte Öneri :
Izgaranızı kuyruk yağı ile yağlarsanız hem köfteler yapışmaz hem de güzel bir lezzet verir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Akçaabat Köfte” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Köfte Tariflerinden denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler