Kendilerini Gurme Zanneden Şaklabanlar

Kendilerini Gurme Zanneden Şaklabanlar

Gurme kimdir? kime Gurme denir? Gurman olarak türkçeye geçen kelimeyle yeme içme sanatı sanatının inceliklerini bilen ve teknik yapısı olan kişiyle güzel yemek bulunca...

Kendilerini Gurme Zanneden Şaklabanlar
 
Konu (1) Gurme kimdir? kime Gurme denir?
Gurman olarak türkçeye geçen kelimeyle yeme içme sanatının inceliklerini bilen ve teknik yapısı olan kişiyle güzel yemek bulunca öküz gibi yiyen fırında kelle için denizliye Tokat kebap ı için tokata gitmeye üşenmeyen kişilerin farkı ortaya konulmuştur, türkiyede kendini gurme zannedenlerin çoğunun aslında en iyi ihtimalle gurman olması akla yatkın bir ihtimaldir.
 
Konu (2) Gurme nasıl olunur?
Aslında önemli bir iş Gurme olmak Ama bizde herkes gurme, yediği yemeğin neyden yapıldığını bilmeden "ben gurmeyim" diye geçinen insan dolu ya Türkiye. işte güzel ülkemde bir ünlü ol bir yerde çık görün bir tv ekranına ondan sonra ne istersen olabiliyorsun Gurme Gurman, ,Master , Royâl .Vs ..
 
Konu (3) Gurmeler de yemek edabı
Benim damak tadıma, hangi yemeği nasıl yiyeceğime karar vermeye calişan lavuklar..Size bir tavsiye her insanın kendine has bir damak tadı vardır. size ne kardeşim, ben balığı Ayranla beraber limonsuzda yerim uzerine limon sıkıp tuz ekip Şalgamlada kardeş ederim ve şalgamlı çözüm benim çok da hoşuma gitti.. neymiş limon ile şalgam 'ın keskin tadi balığın nazik etinin bıdı bıdı eder .Ben böyle seviyorum kardeşim delimisiniz nesiniz!?
 
Konu (4) Gurmeler işletmecilik yaparsa
Bir tane bile michelin yıldızlı restaurantı olmayan ülkede sallasan gurmeye, şarap uzmanına, kahve eksperine çarpıyor, restaurantçılığın anavatanı kabul edilen Fransa'da yoktur. Türkiyede ki gurme bolluğu, çoğuda bir mutfağın içinde ki bulaşıkhanenin bile sorumluluğunu alamayacak kalibrededir. hatta bunların en ünlülerinden biri, bir kaç yıl önce "bu işi yapamıyorsunuz kardeşim, bakın ben şimdi yapacağım olacak" diyip nişantaşı'nda restaurant açıp 6. ay da batarak istanbul tarihinin en hızlı batan restaurantı olarak tarihe geçmişti.
 
Konu (5) Gurmeler de meslek adabı. Bakın bu defa üzüldüm be yazık
Gurme mi ? Gurman mı ? kac tanesini alacaksın bir odaya 3 gün aç bırakacaksın ekmeek ekmeek acıktııık diye inleyene kadar tutacaksın bunları o odada. sonra önlerine bi tavaya kırılmış 5 tane yumurta ve ekmek koyup yedireceksin. sonra alıcaksın eline kızılcık sopasını "nasiiiill beendiniz mi servisi, haa tadı güzel mi mekan elit mi haa " Müzik "ışık iyimiiii diye kafa göz neresi deng gelirse
Kenan usta..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler