Pehli Tarifi

Pehli Tarifi

Kuzu Etinin Faydaları ve Pehli tarifi, Kuzu Etinin Erkeklere Öyle Bir Faydası Var Ki! Erkek kısırlığı üzerinde olumlu etkiler sağladığı bilinen kuzu eti bu besinlerin başında geliyor...

Pehli Tarifi 
Pehli için kullanılan malzemeler
 
*   4 adet kuzu incik
*   50 gr tereyağı
*   Tuz
 
Pehli Yapılış tarifi
kuzu incikleri hızlı ateşte, derin bir tencerede tereyağında her 4 taraflarını da birer dakika süreyle kızartın (etin suyu içinde kalacak şekilde). 
Kuzu incikleri başka bir tencereye alıp üzerine yarım litre kaynar su ekleyin. 
Tencerenin kapağını kapatıp su kaynamaya başlar başlamaz ateşi kısın. 
Kısık ateşte pişirmeye bırakın. 
Etler yumuşamaya başlayınca tuz ilave edin. 
Kuzu inciklerin kemiklerinden ayrılır hale gelinceye kadar pişirmeye devam edin. 
Yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.
 
Pehli Not:
Bayramlarda yapılan "pehli"nin suyuna pirinç salınarak pilav yapılır. 
 
Kuzu Etinin Faydaları
Kuzu Etinin Erkeklere Öyle Bir Faydası Var Ki!
Erkek kısırlığı üzerinde olumlu etkiler sağladığı bilinen kuzu eti bu besinlerin başında geliyor.
 
Kısırlık, tüm dünyada birçok hastalık ve nedenle yaklaşık 60-80 milyon çifti etkileyen bir sağlık sorunudur. Çiftlerin yaklaşık yüzde 40’ında kısırlık nedeni erkek faktörü kaynaklıdır. Hastalıklardan ve başka nedenlerden bağımsız olarak sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve kalitesiz bir yaşam tarzı da kısırlığa yol açan riskler arasındadır. 
 
 
Erkek Kısırlığı Pek Çok Nedene Bağlı
Evli çiftlerin herhangi bir korunma yöntemi olmaksızın bir yıllık düzenli ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamamaları “kısırlık” olarak değerlendirilir. Kısırlığın halen bilinmeyen nedenleri olmakla birlikte; sperm fonksiyon bozukluğu, varikosel, enfeksiyonlar, sperm kanal darlığı, hormonal bozukluklar ve genetik hastalıklar bu durumdan sorumludur. İleri yaş, sigara alışkanlığı ve alkol bağımlılığı, sağlıksız beslenme ve yaşam koşulları sperm fonksiyon bozukluğuna yol açan faktörlerdir ve kısırlık oluşumunda önemli rol alabilir.
 
İşlenmiş Etler Yerine Balık, Taze Sebze Ve Meyve…
Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş ürünler, sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir. Yağ içeriği bol olan işlenmiş etlerin, soya ürünlerinin ve tatlılar semen kalitesini düşürücü özelliktedir. İşlenmiş etlerde; doymuş yağ asitleri, koruyucu maddeler ve hormonal artıklar bulunmaktadır. Doymuş yağ asitleri, vücuttaki serbest oksijen radikallerinin artmasına sebep olarak sperm kalitesini düşürür.
 
Bu durumun aksine özellikle soğuk deniz balıklarının tüketilmesi; sperm sayı ve şekline olumlu etki sağlar. Ayrıca sebze ve meyvenin düzenli olarak beslenme programının içinde yer alması, etin yeterli miktarda tüketimi, doymuş yağlar ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması sperm kalitesini artırmaktadır.
 
Bu Besinler Erkek Kısırlığı İle Savaşıyor
Coenzyme Q, karnitin içeren bazı besinlerin erkek kısırlığı üzerinde olumlu etkiler sağladığı bilinmektedir. Bunlar;
 
*    Kuzu eti başta olmak üzere kırmızı et ve et ürünleri
*    Süt ve süt ürünleri
*    Balık ve özellikle de soğuk deniz balıkları
*    Organik kümes hayvanları
*    Antioksidanlardan zengin meyve ve sebzeler
*    Karnitin içeren buğday ve buğday ürünleri
*    Coenzim Q içeren brokoli, karnabahar, susam, yer fıstığı gibi yağlı tohumlar


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kerim Erdoğan
    3/2/2019

    Yapması çok zahmetli değil ama verdiğiniz zahmete kesinlikle değiyor öneririm.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler