En Sevilen Et Yemeklerinden Erikli Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

En Sevilen Et Yemeklerinden Erikli Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

Erikli Kuzu İncik nedir? En sevilen kuzu yemeklerinden Erikli Kuzu İncik nasıl yapılır? Türk mutfağı şeflerinin osmanlı saray mutfağı özel yemek tariflerinden Erikli Kuzu..

Erikli Kuzu İncik nedir?
 
En sevilen kuzu yemeklerinden Erikli Kuzu İncik nasıl yapılır? Türk mutfağı şeflerinin osmanlı saray mutfağı özel yemek tariflerinden Erikli Kuzu İncik yapmak için faydalanmak istermisiniz? 
 
Evde Erikli Kuzu İncik yapmanın püf noktası nelerdir? Evde Erikli Kuzu İncik yaparken nelere dikkat edilir?
 
Kuzu incik kuzunun neresi oluyor?
 
İncik, kasaplık hayvanların bacaklarında, dizleriyle paçaları arasındaki kısma verilen isimdir. Kuzu incik, koyun etinin pirzola ile birlikte en makbul kısmı sayılır.
 
Kuzu incik nerenin yemeği?
 
Kuzunun ayak kısmında bulunan parça et. Farklı yöresel mutfaklarımızda yapılmaktadır. Herhangi bir yöreye ait değildir. Küçükbaş hayvan etlerinden yapılan yemekler Osmanlı mutfağında olduğu gibi bu mutfağın devamı olan Türk mutfağında da büyük bir yer almaktadır.
 
En Sevilen Et Yemeklerinden Erikli Kuzu İncik Nasıl Yapılır?
En Meşhur Kuzu Yemeklerinden Erikli Kuzu İncik İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?
 
*    15 Adet Arpacık Soğan
*    6-7 Diş Sarımsak
*    4 Adet Kuzu İndik
*    10 Adet Kuru Erik
*    1 Adet Çubuk Tarçın
*    2 Dal Kekik
*    1 Dal Biberiye
*    Karabiber
*    Tuz
 
En Eski Yemek Tariflerinden ve En İyi Lezzetlerden Erikli Kuzu İncik Yapılış Tarifi
 
Eti mühürlemek için tavayı iyice ısıtmakla işe başlayın ve etleri arkalı önlü mühürleyin. 
 
Ardından mühürlenen etlere tuz ve karabiber serpiştirin. 
 
Et ve diğer malzemelerin tümünü fırın poşetine koyup 180 derece yaklaşık 1 saat kadar pişirin. (aynı işleme düdüklü tencere yada normal tencerede de haşlayarak yapabilirsiniz)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler