İzmir Horeca Fuarını 700 Aşçı Ziyaret Etti

İzmir Horeca Fuarını 700 Aşçı Ziyaret Etti

Türkiye Aşçılar Fedarasyonu (TAFED) ile İzmir Aşçılar Derneği ev sahipliğindeki yarışmalar için 17 ülkeden 40 şef değerlendirme sırasında zor anlar yaşadı...

İzmir Horeca Fuarını 700 Aşçı Ziyaret Etti
Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA Fair), rekor kırdı.
Fuarı ilk gün 700 aşçı ziyaret etti.
GL Platform tarafından Fuar izmir'de düzenlenen HORECA Fuarı'nda lezzet şöleni yaşandı. Türkiye Aşçılar Fedarasyonu (TAFED) ile İzmir Aşçılar Derneği ev sahipliğindeki yarışmalar için 17 ülkeden 40 şef değerlendirme sırasında zor anlar yaşadı. "Yıldız Şefler Yarışması" nda genç aşçılar son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmadı. 
 
İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Necmettin Erşahin sektörün en önemli sorununun kalifeye elaman olduğuna dikkat çekti. Erşahin "Meslek liselerimiz var, üniversitelerimiz var ama her mezun kendini yeterince yetişmiş ve bilgili düşündüğü için, direk yönetici olmak istiyor. Biz de bu soruna dikkat çekmek adına Yıldız Şefler Yarışması'nı düzenledik. İstiyoruz ki arkadaşlarımız en baştan yetişerek, mesleğin inceliklerini öğrenerek bu sektöre gelsin. Merak etsinler, mutfağın her alanında bulunsunlar. 
 
Umarım başarılı oluruz" dedi. Balık Kategorisi'nde Büşra Nur Zengin, tavuk kategorisinde Mustafa Karsu, Kuzu kategorisinde Efe Doğuş ve tatlı kategorisinde Şadiye Rümeysa Sarıman ile Özge Erdal altın madalyanın sahibi oldu.
 

TESCİLLİ YEMEKLER

TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ise gastronomi turizminde lokomotifinin aşçılar olduğunu söyledi. Gastroturizmi geliştirmesi için aşçılara büyük sorumluluk düştüğüne dikkat çeken Yılmaz "Bir sorunumuz var çözümü de bizim elimizde. Sektörde 'yaptığını yaz, yazdığını yap' mantığı maalesef oturmuş değil, reçete sistemiyle çalışamıyoruz. 
 
Belirli yemekler, yani yapılış biçimleri belli olan yemekler, bu mantık devrede olmadığı için farklı yapılıyor. Oysa Avrupa'da standart. Altın kuralımız var. Yazdığımızı yapacağız, yaptığımızı da yazacağız. Bu bize yemeklerin reçetesini sunacaktır. Gelecek kuşaklara lezzetimizi doğru aktarmamızın yolu da buradan geçiyor, gastro turizmde yükselmenin de yolu buradan geçiyor" diye konuştu.
 
Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA) turizmcileri, konaklama sektörünü ve dünyanın en ünlü şeflerini ağırlayacak.
Bir milyon kişiyi aşkın istihdam gücüyle Türkiye’nin konaklama sektöründeki en büyük çatı örgütü olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenecek fuar, sektörün yol haritasını belirleyecek.
 
TÜROFED üyesi işletmelerin satın alma yapacakları “nihai fuar” olarak kabul edilen HORECA’da 4 gün boyunca otel genel müdürleri, satın alma müdürleri ve mutfak şefleri kendilerine ait özel alanda ikili görüşmeler yapacak. 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Fuarİzmir’de gerçekleşecek fuar; otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarını ağırlayacak.
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARIFuar kapsamında Ege’nin turizm kentleri belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenecek “Turizm Zirvesi” ile sektörün yol haritası belirlenecek. Ege Şefler Yarışması’na da ev sahipliği yapacak fuarda Diyetisyen Taylan Kümeli’nin “Gençlerle eğlenceli yemek atölyesi” renkli görüntülere sahne olacak.
 
Ünlü Yemek Yazarı Sahrap Soysal, “Lezzetli Ege Kasabaları” sunumuyla fuara damga vuracak. Barbekü ve sokak lezzetlerinde ise ünlü şeflerin tadımlarıyla damaklar şenlenecek. “Sütün en güzel hali Ege peynirleri” ve şarap özel bölümleri de fuarın yine ilgi çekici etkinlikleri olacak.
 
Turizm İçin Turizmcilerden Fuartürofed Başkan Yardımcısı Ve Etik Başkanı Mehmet İşler, HORECA Fuarı’nın turizmin amiral gemisi olan konaklama sektörünün buluşmasına sahne olacağını belirterek “Türkiye’nin dört yanından ve yurt dışından gelecek alıcılar, Fuarİzmir’de bir araya gelecek. Bu tüm sektör açısından çok önemli.
 
Çünkü turizm için aradığınız her şey bu fuarda olacak” dedi. Günümüzde benzer fuarların düzenlendiğini ancak HORECA Fuarı’nın tüm bunlardan farklı olduğunu söyleyen İşler “Çünkü bu fuar, turizmciler için turizmcilerin elini taşın altına koyduğu bir fuar. Biz onların derdini, isteklerini, taleplerini biliyoruz. Bu fuar bu yüzden turizmcilerin aradığını bulacakları bir fuar olacak” dedi.
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz da fuarda dünyanın önde gelen şeflerini ağırlayacaklarını belirtti. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise HORECA’da yer almak isteyen sektördeki tedarikçilerin ellerini çabuk tutmasını isteyerek stant için sınırlı sayıda yer kaldığını söyledi
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler