Yöresel Lezzetler PAÜ’de

Yöresel Lezzetler PAÜ’de

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) 7 bölge federasyonu ile yer alırken Türkiye ve K.K.T.C’den birçok üniversite katılacak. Yöresel Gastronomi Festivali’nde ...

Yöresel Lezzetler PAÜ’de 
Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğu’nun organizasyonu TAŞKAPON ve Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen Yöresel Gastronomi Festivali’nin üçüncüsü ‘YARINI TASARLA-DESIGN TOMORROW’ 16 Mart 2019 tarihinde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
Panel, konferans, yöresel yemek sunumları, sergi ve atölye çalışması gibi birçok etkinliğin yer alacağı festivalde Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) 7 bölge federasyonu ile yer alırken, Türkiye ve K.K.T.C’den birçok üniversite katılacak. ‘YARINI TASARLA-DESIGN TOMORROW’ temasıylabu yıl üçüncüsü düzenlenen Yöresel Gastronomi Festivali’nde TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı E. Aykut Yenice, Can Oba, Osman Sezener, Murat Deniz Temel gibi ünlü şeflerin yanı sıra Somelyer Selen Gözen, Gastronometro Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek, Onedio Yemek Şefi Sercan Çam, Yemek.com Şefi Ferhat Bora, FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen ve Big Chefs Türkiye Mutfak Koordinatörü Murat Aslan panelist ve konuşmacı olarak deneyimlerini paylaşacak.
 
TESCİLLİ YEMEKLERKatıldığı birçok ulusal ve uluslararası yemek yarışmasında ödülleri toplayan PAÜ Gastronomi Topluluğu’nun Başkanı Meryem Güven yaptığı açıklamada “Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğu ve TAŞPAKON’a bağlı Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliği ile üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Yöresel Gastronomi Festivali’ne panel, konferans, sergi, kokteyl, atölye çalışması gibi birçok etkinlik ve yöresel tadımları birlikte gerçekleştireceğiz. Gastronomi sektörünün önemli birçok ismini, Türkiye’de gastronomi, turizm ve aşçılık alanlarında eğitim veren tüm üniversitelerden davetli öğrencileri Denizli Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde biraraya getireceğiz.  Festivalimiz bu yönüyle Denizli’de gastronomi alanda yapılan ilk ve tek festival olma özelliğini taşımaktadır. 
 
Ulusal çapta düzenlediğimiz festival, farklı şehirlerden katılan misafirlere Denizli’yi tanıtma ve Denizli turizm potansiyeliniarttırma imkânı sunmaktadır.” dedi. Ülkemizin 7 bölgesinden TAŞPAKON’a bağlı 50 şehir temsilciliğinin yöresel yemek sunumlarını yapacağıYöresel Gastronomi Festivali'nin ülkemizin ve Türk Mutfağı’nın değerini yansıtacağını ifade eden Güven başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hocamız olmak üzere ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı hocamız Prof. Dr. Nurten Çekal’a, Turizm Fakültesi yönetici hocalarımıza, PAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği olmak üzere emek ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler