Profesyonel Aşçılardan Mutfak Dersleri

Profesyonel Aşçılardan Mutfak Dersleri

Bizim mutfağımızda zayiata asla müsaade etmeyen ve nefis yekler yaparken artan malzemeleri değerlendiren...

Osmanlı Saray Mutfağı, Gastronomi, Aşçılık Liseleri, Aşçılık Eğitimi ve Geleneksel Türk Mutfağında bazı adetler vardır. Türk Aşçı Haberleri olarak bunlardan bazıları hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Bizim mutfağımızda zayiata asla müsaade etmeyen ve nefis yemekler yaparken artan malzemeleri değerlendiren bir mutfaktır. Bizim mutfağımızda cöp yoktur. 
 
Profesyonel Aşçılardan Mutfak Dersleri bir çok çalışmanızı da kolaylaştırabiir...
Zaman ve emekten tasarruf etmemize ve yiyecekleri daha uzun süre taze tutmamıza yardımcı olabilecek birkaç püf noktası var. Mutfakta ihtiyacımız olan en yararlı bilgileri sizler için derledik, buyursunlar...
 
Birkaç basit ipucu sayesinde yiyeceklerinizi çok daha taze saklayabilir, profesyonel aşçılardan bile üstün yemekler ortaya koyabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan şey bu bilgilere hakim olmak.
 
Yumurtalar uzun süre taze kalsın
Yumurtaları buzdolabına koymadan önce üzerlerine az bir miktar bitkisel yağ sürün. Böylelikle çok daha uzun süre dayanmalarını sağlayacaksınız.
 
Limonları ziyan etmeyin
Taze limon suyuna ihtiyacınız olduğunda onları ortadan ikiye kesmek yerine üzerine bir adet kürdan batırarak küçük bir delik açın. Limonu bu şekilde sıktığınızda hem kurumasını önleyecek hem de dilediğiniz kadar limon suyu çıkarabilirsiniz. Ne eksik, ne fazla :)
 
Cipsleri tekrar yenilebilir hale getirin
Cipsler nemlendiyse onları çöpe atmak yerine bir tabağa doldurun ve 30 saniye mikrodalga fırında bekletin. Tıpkı paket yeni açılmış gibi çıtır çıtır cipsler hazırlamış olacaksınız.
 
Mükemmel yumurtalar yapın
Bunun için bir adet kavanoz kapağına ihtiyacınız olacak. Kapağın üst kısmını çıkarın ve geriye sadece metal halkası kalsın. Bunu kızgın tavaya koyun ve içine bir adet yumurta kırın.
 
Böylelikle yumurta tavanın her bir yanına yayılmadan pişecek. Ortaya ise son derece hoş bir görüntü çıkacak. Bu yöntemi büyük bir soğan halkası da kullanarak yapabilirsiniz.
 
Sandviç içinden domatesin kaymasını önlemenin en mantıklı yolu
Jambonu ince dilimler halinde kesmeniz gerekir, böylece domatesleri içine sarmak daha kolay olur. Bu şekilde domatesler sandviçin içinden aşağı doğru kaymayacaktır.
 
Izgarada daha lezzetli ve pratik bir balık pişirmek için
Somonu ızgaraya koymadan önce ızgara teline limon dilimleri yerleştirin. Üzerine balığı koyun. Bu şekilde pişirince balık hem çok daha lezzetli bir hal alacak hem de ızgara telini temizlemek son derece basit bir hale gelecektir.
 
Yeşillikleri taze ve canlı tutun
Taze yeşillikleri yıkayın ve kurutun. Ardından onları plastik bir torba içine koyun ve içini hava ile doldurarak ağzını bağlayın.
 
Poşetin içindeki hava yeşilliklerin uzun süre taze ve canlı kalmasına yardımcı olacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler