Dalaman’da Tüm Zamanların Rus Turist Rekoru

Dalaman’da Tüm Zamanların Rus Turist Rekoru

Dalaman'ın Rusya pazarında tüm zamanların rekorunu kırdığını ifade eden YDA Dalaman Havalimanı Genel ...

Dalaman’da Tüm Zamanların Rus Turist Rekoru
Dalaman'ın Rusya pazarında tüm zamanların rekorunu kırdığını ifade eden YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, 2015 yılında 172 bin olan Rus turist sayısının bu yılın sonunda 250 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.
 
Dalaman Hilton Otel’de İntourist tarafından 10’uncusu düzenlenen Turizm Formu’nun gala gecesinde değerlendirmelerde bulunan  YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, yapılan forumun hem bölge hem de sektör açısından önemine dikkat çekti. Güvenç konuşmasında ”Bölgemizde de gerçekten geçmiş yılların rekorunu kırdı. 
 
YDA Dalaman Havalimanı olarak Intourist’i destekliyoruz. Turizm Bakanlığımız ve bölgesel turizm aktörleri de  Intourist’in gelecek yıl planlarına ciddi destek verecek.” dedi. Intourist’in Moskova ve Petersburg dışında, Rusya’nın başka şehirlerinden de Dalaman’a çok sayıda uçuş gerçekleştirdiğini hatırlatan Hamdi Güvenç, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:
 
”Dalaman Ön Plana Çıkmaya Başladı”
Rusya’da toplamda tüm zamanların rekoru kırıldı ve bu trendin devam edeceğini öngörüyoruz. Çünkü artık bölge olarak giderek daha fazla tanınmaya başladık ve penetrasyon hızla artıyor. Rusya’da bu tür çalışmalarla bilinirlik artıyor ve tanındıkça bölge olarak daha çok beğeniliyoruz. Özellikle Antalya’ya sık gitmiş olanların alternatif yer arayışlarında Dalaman ön plana çıkmaya başladı. 
 
Aslında Türkiye olarak kapalı devre çalışıp Rus turistleri başka ülkeler yerine sırasıyla, ülkemizdeki destinasyonlarda ağırlayacak bir stratejik yaklaşımda  bulunmalıyız ”
 
Dalaman’a Gelen Turist Sayısında Rekor Artış
Rusya pazarında 2017’deki artışın yüzde 50 ye yaklaştığını işaret edern Güvenç, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:
”2016’da uçak krizi vardı. Bu nedenle rakamları 2015’le karşılaştırmak lazım. Bu anlamda 2015’teki 172 bin rakamının bu sene yaklaşık 250 bine ulaşmasını bekliyoruz. Burada da en büyük pay Intourist’in oldu. Bu da bölgemize Intourist’in stratejik açıdan önem verdiğini gösteriyor.
 
”Rus Toplumu Türkiye’yi Seviyor”
Rus turist sayısındaki artışta her türlü etken var. Rus halkı Türkiye’yi seviyor. Coğrafi olarak yakınlık, kısa sürede erişim imkanı, Akdeniz’in sıcaklığı ve her iki toplumun giderek yakınlaşması da en büyük avantaj. Zaten benzer coğrafyalardan kaynaklanan kültürel yakınlıkta var. Turizm bir barış projesidir. Ve iki halk tanıdıkça birbirini daha çok sevmeye başladı. Bu da ilişkileri geliştiriyor. Farklı şehirlerden 450 acente Dalaman bölgesinde ağırlanıyor ve son derece de mutlular”
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler