Şef İsmet Saz; Tecrübe Vizyonla Desteklenmeli

Şef İsmet Saz; Tecrübe Vizyonla Desteklenmeli

Evimde kendi yemeyeceğim tabağı misafirime de yedirmem. Benim için tatmin para kazanmaktan daha önemli...

Şef İsmet Saz; Tecrübe Vizyonla Desteklenmeli
Başarılı restoran TOİ‘nin kurucusu ve şefi İsmet Saz’ın kişisel lezzet deneyimleri üzerine acıktıran bir muhabbetteyiz:
 
Sektördeki en büyük ayrımlardan biri ‘şef’ ve ‘aşçı’. Bu iki insanı birbirinden ayıran nedir?
Vizyon ve tecrübe. Öncelikle şef olmanız için eğitim tek başına yeterli değil. Tecrübe, vizyonla desteklenmeli. Tabii bunlara yemeği yönetebilmeyi de eklemek lazım.
 
Sizi heyecanlandıran motivasyonunuz nedir?
Sürekli yeni bir şeyler geliştirip ekibime vizyon katmak.
 
TOI yani ‘Trust of Ismet’. Size neden güvenmeliyiz?
Evimde kendi yemeyeceğim tabağı misafirime de yedirmem. Benim için tatmin para kazanmaktan daha önemli. 
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDAMedya personasıyla eleştirirsek Gordon Ramsay pek de çalışması eğlenceli olmayan bir kimlik. Bu görüşe katılıyor musunuz? 
Bakış açısına göre degişir. Gordon Ramsay bu mesleği bana tekrar tekrar sevdirdi. Sonuçta her şey disiplinden geliyor. Dikkat edin, tepki verdiği her detayın altında disiplinsizlik var.
 
 
İş hayatının stresini günlük hayatına taşıyanlardan mısınız?
Genelde şef ceketimi çıkarınca her şey bitiyor benim için. Tabii bu stresi atmak için başka uğraşlarım da var. Klasik araba koleksiyonculuğu mesela.
 
Yarın işe gitmek istemiyorum dediğiniz oluyor mu?
Dönem dönem oluyor tabiki. Ancak öyle ya da böyle kalkıp gidiyorum, her şeyden önce kendi işim sonuçta.
 
Eve çok geç geldiniz, yorgunsunuz ve evde yemek yok. Bu senaryo nasıl devam eder?
Bu benim klasik hayatım. Genelde eve gidince hiç yemek olmaz. Bu yüzden bütün paket serviscilerle arkadaş olmak durumda kaldım.
 
 
 
Bir Fransız şef bir keresinde asla mikrodalga fırın kullanmam, evime bile almam demişti. Sizin asla evinize almayacağınız bir mutfak aleti var mı?
Genelde yok ancak Japon bıçaklar dışında bir bıçak mutfağıma sokmam. 
Eve yemek siparişi verseniz ne tercih ederdiniz?
Hot dog.
 
Gastronomik terapiye inanıyor musunuz?
İnanmasam yemek yapmayı bu kadar sevemezdim.
 
Makarna, mantı ve pilav. Bunlardan hangisini seçerdiniz?
Kesinlikle pilav. Herhangi iyi bir pilava asla hayır demem.
 
Favori protein türünüz nedir? Bu ürünle hangi tekniği ve tarifi kullanmayı tercih ediyorsunuz?
New York Steak. Sadece ızgarada pişirmek yeterli. Ardından kendi yağını üstünde gezdirip üzerine sadece ve sadece tuz ekleyin. En basiti ama en lezzetlisi diyebilirim.
 
Şef İsmet Saz kimdir? İşte İsmet Saz hakkında merak edilenler…
Hızlı Şef olarak tanınan İsmet Saz hakkında merak edilenler haberimizde…

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan İsmet Saz Turizm Bakanlığı’na bağlı TUREM adlı okuldan mezun olarak turizm sektörüne ilk adımını attı. Bu alandaki tecrübesi İsmet Saz’ın yaratıcılığını özgürce ifade edeceği mutfağa girmesine ön ayak oldu.
 
AŞÇILIK EĞİTİMLERİLisans eğitimine Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü'nde devam eden Şef  İsmet Saz mezun olduktan sonra Four Seasons Hotel’de çalışmaya başladı. Kısa sürede işinde başarıyı yakalayan İsmet Saz, ünlü şef Carlo Bernardini ile tanıştı, şef Decanter Wine Bar Nişantaşı’nda birlikte çalışan ikili Circus Restaurant Nişantaşı’nın açılışını yaptı.
 
Türkiye’de Ulus 29, Panini Restoranları, Kemer Country & Golf Club şef olarak çalışan İsmet Saz’ın edindiği deneyimler ışığında yoluna devam ederek Amerika macerasına başladı. Dean & Deluca Commissery ve Tom & Cat firmalarında Bakery eğitimleri alan Şef  İsmet Saz sonrasında Marriott Providence RI, Aperitif Group NYC, 2 Michelin yıldızlı Gordon Ramsay at London NYC’de Sous Chef olarak çalışırken ayrıca Halikarnas Brooklyn, Turks & Frogs Group NYC, Savann NYC Resturant'larına da danışmanlık yaptı.
 
ABD’den Head Chef olarak Dean & Deluca’yı kurmak için dönüş yapan Şef İsmet Saz, Alaçatı Alavya Otel ve Fogo Restaurant'ta Chef de Cuisine olarak çalıştı ve bu alanda verdiği birçok danışmanlık hizmetiyle de kısa sürede eşsiz tecrübeler kazandı.
 
Katıldığı televizyon programlarıyla başarısını pekiştiren Şef İsmet Saz catering ve yemek derslerindeki başarısıyla da adından söz ettirdi. Farkli ülkelerden ve disiplinlerden şeflerle beraber çalışarak mesleki bakış açısına farklı değerler kattı. 2016’da Chef of the Year ödülünü alarak da başarısını bir kez daha pekiştirmiş oldu.
 
 
G2M Dağıtım ve Pazarlama Şirketi’nde Kanal Pazarlama Müdürü ve Kurumsal Executive Chef pozisyonlarını aynı anda sürdürerek iş hayatına devam ettikten sonra deneyimlerini hayata geçirebilmek adına TOİ Restaurant & Lounge’u 2015 yılında kurmuştur.
 
İstanbul’un gözde semtlerinden Kuruçeşme’de Akdeniz mutfağından ilham almış menüsü lokal malzemeler ile rafine sunumları, zengin şarap kavı ve birici sınıf servisi ile kapılarını keyif dolu bir akşam için sizlere açıyor. İsmet Saz, Kanyon AVM içerisinde yeni açtığı The Steeve by İsmet Saz Restaurant’ta İspanyol Mutfağı esintili menüsü ile şehrin kaosundan kaçabileceğiniz ve benzersiz lezzetleri sizlere sunuyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Ayşe Koca
    5/3/2019

    İsmet Şef in söylediklerine katılıyorum tecrübe kesinlikle vizyonla desteklenmeidir!!

  • Yorumlayan: Mediha Akkor
    5/2/2019

    Aşçı haber haber gerçekten “aşçı haber” sitesi mi sizce? Şaklabanlık yapıyorlar bana göre. Karikatür Bir SITE Yani !!!

  • Yorumlayan: mehmet yalcinkaya
    5/2/2019

    Aşçı haber bu güne kadar borusunu öttürüyordu camiada siz geldiniz kalitenizle susturdunuz. Teşekkür ederiz.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler