Pasta Şefi Adil Çakıcı; Yerelden Dünyaya Uzanan Tatlılar

Pasta Şefi Adil Çakıcı; Yerelden Dünyaya Uzanan Tatlılar

Her şefin imza tatlısı olması gerekiyor. Four Seasons Hotel Bosphorus, patisserie bölümü nde her ürünü kendi üretiyor..

Pasta Şefi Adil Çakıcı; Yerelden Dünyaya Uzanan Tatlılar
Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, 19. yüzyıldan kalma bir Osmanlı sarayının ihtişamını yansıtıyor. Üç farklı restoranı, Türk tatlıları ve dünya tatlılarının yer aldığı lezzetleri ile şehir otelciliğinin en seçkin örneklerinden. Biz de otelin pastanesinde yer alan lezzetleri dinlemek üzere Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus Executive Pastry Chef’i Adil Çakıcı ile bir araya geldik.
 
Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, 170 misafir odası ve deniz kıyısı boyunca uzanan 190 metrekarelik terası ile gelenlere özel anlar yaşatıyor. Adil Çakıcı otelde farklı damak zevklerine hitap eden üç farklı restoran bulunduğunu dile getiriyor.
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDA“Şeflik tutku ile yaptığınızda dünyanın en zevkli işi”
Çakıcı, 27 yıldır İstanbul’da beş yıldızlı otellerde çalışmalarını sürdürüyor. 2012 yılından bu yana ise Four Seasons Hotels Istanbul’un pastanesinde harikalar yaratıyor. Gastronomi sektöründe olduğu için kendini şanslı hisseden başarılı şef, “Bu işi tutku ile yaptığınızda dünyanın en zevkli işi haline geliyor. Çünkü her zaman yeni bir şeyler üretiyorsunuz” diyor.


 
“Her şefin imza tatlısı olması gerekiyor”
Four Seasons Hotel Bosphorus, patisserie bölümünde her ürünü kendi üretiyor. Menüler mevsime göre hazırlanıyor. Başarılı şefin menü hazırlarken en çok dikkat ettiği nokta ise misafirlerin beklentisi. Adil Çakıcı patisserie bölümünde en çok sevilen lezzetlerinden söz ederek, “Sıcak çikolatalı kek, milföy pasta, doğu batı sentezi tatlımız, çikolatalı vanilyalı ekler ve macaron en çok tercih edilenler arasında.
 
Öte yandan imza tatlılarım arasında ise özellikle East &West isimli tatlımız var ve uzun yıllardır menüde yer alıyor. Yabancı misafirlerimiz özellikle telefonlarından tatlının resmini göstererek sipariş veriyor. Her şefin imza tatlısı olması gerektiğini düşünüyorum” açıklamalarında bulunuyor. 
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Four Season Hotel Bosphorus’da üç farklı restoran konsepti
Four Seasons Hotel Bosphorus’un patisserie bölümünde çoğunlukla Fransız, İtalyan ve Türk tatlıları yer alıyor. Otel üç farklı restoran konseptiyle hizmet veriyor. Çakıcı, bu restoranlardan şöyle söz ediyor: “Ana restoranımız Aqua Restaurant deniz mahsullerinin hakim olduğu bir menü alternatifi sunuyor.
 
Sıcak ve samimi bir atmosfer isteyen misafirlerimizi yaz aylarında eşsiz terasımızda, kış aylarında ise şömineli salonuyla Yalı Lounge’da ağırlıyoruz. Otelimizin terasında konumlanan, yazlık restoranımız Ocakbaşı Restaurant’da geleneksel ocakbaşı kültürünü farklı mezeleri, lezzetli etleri ve tatlıları misafirlerimizle buluşturuyoruz.”


 
“Gençlere kendi mutfaklarını doğru şekilde öğrenmelerini öneriyorum”
Ülkemizde pastacılık ve ekmekçilik çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu gelişimde usta şeflerin yeri de yadsınamaz. Adil Çakıcı ise uzmanlığı ve yaratıcılığı ile bugün genç şef adaylarının örnek aldığı ve sektöre katkı sağlayan şeflerden. Deneyimli şef günümüzde gençler için her türlü teknolojik ve eğitim imkanlarının bulunduğuna değinerek sohbeti şöyle sonlandırıyor:
 
COĞRAFİ İŞARETLER“Özellikle gastronomi okulları sayesinde daha eğitimli ve bilinçli bir yeni nesil geliyor. Gençlere sabırlı olmalarını, çok çalışmalarını, çok araştırmalarını ve kendi mutfaklarını en iyi ve en doğru şekilde öğrenmelerini öneririm. En önemlisi de mutlaka yurt dışı tecrübesi yaşamalarını tavsiye ederim.”
Kaynak; foodinlife.com.tr


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler