Anadolu Lezzetlerinden Peynirli Erişte Tarifi

Anadolu Lezzetlerinden Peynirli Erişte Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağındaki lezzet miraslarımızdan lor peyniri ve yöresel mutfaklarımızdan eriştenin ramazan sofralar.

Geleneksel Türk Mutfağındaki lezzet miraslarımızdan lor peyniri ve yöresel mutfaklarımızdan eriştenin ramazan  sofralarında ve Osmanlı saray mutfağındaki zengin sofralarda buluşması. 
 
Anadolu Lezzetlerinden Peynirli Erişte Tarifi
Peynirli Erişte Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Paket Erişte
*    Yeteri Kadar Tuz
*    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
*    1 Kase Lor Peyniri
 
Peynirli Erişte Üzeri İçin
*    1 Su Bardağı Doğranmış Ceviz
*    1/3 Su Bardağı Zeytinyağı
*    1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
 
Peynirli Erişte Yapılış Tarifi
Erişteleri istediğiniz dirilikte haşlayın, süzdürün ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın. 
Ceviz ve yağı bir sos tenceresine alın ve kokusu çıkana kadar kavurun. 
Toz biberi atın ve ocaktan alın. 
Durmadan karıştırın ki cevizler yanmasın, kenarda bekletin.
Tuzunu ayarlayın. 
Servis tabağına alın, peynirleri üzerine paylaştırın.
Cevizli yağı üzerinde gezdirip servise hazır hale getirin. 
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Peynirli Erişte Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
 
Makarnanın Besin Değerleri

Makarnanın besin değerlerini incelediğimizde, içerisinde insan vücudu için çok önemli olan A, B1, B2 vitaminlerinin bulunduğunu, demir içerdiğini, kalsiyum, fosfor, potasyum ve proteinler açısından zengin olduğunu görürüz. Örneğin 100 gram peynir soslu makarnanın protein değeri 16,10 gram iken 100 gram etin protein değeri 16,30 gramdır. Ayrıca makarnada kolesterol 0'dır.

 
Makarna saf durum buğdayından elde edilen irmikten üretilmektedir. Makarna, karbonhidratlar grubunda yer aldığından metabolizmada çok çabuk parçalanır, ve hemen enerjiye dönüşür. Bu nedenle makarnanın sindirimi çok kolaydır. Acil enerjiye ihtiyaç duyan sporcular, sanatçılar kısaca fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşanlar yemek olarak makarnayı tercih ederler.

 
Makarnanın Diğer Özellikleri

Makarnanın gıda maddesi olarak daha birçok özelliği vardır. Bunlar arasında, besleyiciliği, doyuruculuğu, lezzetli oluşu, tek yemek olarak yenebilmesi, pişirme kolaylığı, çeşitliliği, vitamin ve mineraller bakımından zenginliği, ucuzluğu ve uzun süre dayanabilirliği sayabiliriz. Öte yandan yapılan araştırmalar makarna kullanımının yoğun olduğu ülkelerde mide ve bağırsak kanserine daha az rastlandığını ortaya koymuştur.

 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIMakarna hafif bir yemek midir yoksa ana yemek midir?

Bir tabak dolusu makarna ana ve mükellef bir yemek sayılabilir. Ancak genellikle sebze, et, balık, peynir gibi malzemelerle hazırlanmış soslar ile servis edilir. Böylece dengeli beslenme sağlanmaktadır. Ana karbonhidratlar makarnadan protein, yağ, lifler, mineral ve tuzlar diğer besinlerden alınır. Makarna eğer sade tüketilirse (veya bir miktar domates sosu ile) çok hafif bir gıdadır.

 
Makarna her yaşta tüketilebilir mi?

Makarna tüketmek için herhangi bir yaş grubu özellikle tavsiye edilmemektedir ve tüketim ile ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. Makarnanın şekline bağlı olarak çok küçük yaşlardan itibaren tüketilebilir.

 
Makarna şişmanlatır mı?

Makarnayı tek başına incelemek yeterli olmayabilir. Makarna her doğru ve dengeli diyette yer alması gereken bir gıdadır. Makarna yüksek oranda karbonhidratlar içermektedir. Bu karbonhidratlar sporcular ve aktif kişiler için gerekli ve yararlıdır. Makarna tüm aile tarafından tüketilen bir yemek olduğu için ne kadar tüketileceğine Beslenme Piramidi’nden de faydalanarak dikkat edilmelidir (Akdeniz Diyeti). Makarna bu piramidin ana besinlerinden biridir ve neredeyse her gün tüketilmesi tavsiye edilmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler