Pezik Mıhlaması Tarifi

Pezik Mıhlaması Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Pazı Nedir? Osmanlı Saray Mutfağında Pezik Otunun Faydaları Nelerdir? Perzü Otundan Hangi Yemekler..

Pezik Mıhlaması Tarifi
Pezik Mıhlaması Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Bağ Pezik
*    3 Adet Soğan
*    4 Adet Yumurta
*    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    1 Fincan Fındık Yağı
 
Pezik Mıhlaması Yapılış tarifi
Pezik ayıklanır, yıkanır sonra doğranarak kavrulur.
Başka bir tencerede İnce ince doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan pezik soğana ilave edilir.
Tuz karabiber eklenir.
Yumurtalar yıkanır, tek tek pezik üzerine kırılır; hafifçe pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Pezik Mıhlaması Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Geleneksel Türk Mutfağında  Pazı Nedir? Osmanlı Saray Mutfağında Pezik Otunun Faydaları Nelerdir? Perzü Otundan Hangi Yemekler Yapılır?
Ispanakgillerden, yaprakları büyük olan bir sebze bitkisidir. Ispanak benzeridir. Perzü bitkisi tohumlarıyla çoğaltılır. Tohumlar, doğrudan doğruya bitkinin yetiştirileceği yere ekilir..
 
Ispanakgillerden, yaprakları büyük olan bir bitkidir. Yapraklarında A ve C vitamini vardır. Öksürüğe Faydalıdır. İştah açar yemeği hazmettirir, böbrek, mesane ve dalak ağrılarını giderir. Gül yağı ile karıştırılıp başa sürüldüğünde ağrıyı giderir.
 
Yöresel Mutfaklardaki Yöresel Yemeklerimizden  Pazı Kavurması, Pezik Sarması, Perzü Yoğurtlaması gibi nefis yemekleri yapılır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler