Master Şef Deniz Orhun

Master Şef Deniz Orhun "Ne Yerseniz Ona Dönüşürsünüz"

“Yedikleriniz Davranışlarınız Olur” kitabıyla yediklerimizin fiziksel, kimyasal ve psikolojik etkileri üzerinde çalışmış..

Master Şef Deniz Orhun "Ne Yerseniz Ona Dönüşürsünüz"
Şef Deniz Orhun ve Araştırmacı yazar Kutsi Akıllı, "Ne yerseniz ona dönüşürsünüz" diyor ve ekliyor... Yediğiniz şey sizi kıskanç veya yalancı yapabilir!
 
“Yedikleriniz Davranışlarınız Olur” kitabıyla yediklerimizin fiziksel, kimyasal ve psikolojik etkileri üzerinde çalışmış. Orhun ve Akıllı, Yeni Şafak'taki söyleşilerinde şunları söylüyor:
 
Yediklerimizin fiziksel, kimyasal ve psikolojik etkileri meselesini açar mısınız?
Deniz Orhun: İnsanlar aslında bazı şeylerin farkında olmuyor. Mesela yediğiniz bir şey sizi o sofradan ağır ve mutsuz ya da daha mutlu ve hafif bir şekilde kaldırabiliyor. Bu kararlarınızda bile etkili olabiliyor.Nasıl yani?Deniz Orhun: Yedikleriniz, kan dolaşımıyla doğrudan hormonlarınızı etkileyen maddeler haline geliyor. 
 
ANADOLU MUTFAĞIHormonlar da insan davranışlarını etkiliyor. Bu alanda çok sayıda bilimsel çalışma var. Hepsini nerede, ne tür gruplar üzerinde yapılmış, her türlü detayına kadar araştırdık. Bazı duygular araştırılmış; kıskançlık, ego, yalan söylemeye meyilli olmak gibi. Yedikleriniz bazı şeyleri tetikliyor. Mesela bu araştırmalardan birinde, çok yağlı yiyenlerin daha hızlı karar verdiği tespit edilmiş. O kişinin aldığı ani kararlar da, bir silsile halinde hayatını etkiliyor. 
 
Kutsi Akıllı: Hızlı karar vermek derken hızlı düşünmekten değil, yeterince düşünmeden karar vermekten bahsediyoruz. Bu kimyasal etkisi. Yediklerimizin psikolojik etkisine de ben bir örnek vermek isterim. Bir filminde Kemal Sunal ekmeğini uzaktan, vitrinden, dönen tavuklara banarmış gibi yaparak yer. 
 
Normalde, yaşamak için ekmeği yemesi yeterlidir. O zaman bu hareketi neden yapıyor? Çünkü psikolojik olarak doymuyor. Tüm psikolojik açlıklar sonunda daha farklı hareketlere yönlenebilir. Lezzetin verdiği hazdan söz ediyoruz. Günümüzde de insanların büyük çoğunluğu için hayat zevkinden önemli bir şey yok.
 
Yediklerimizin bizi olumsuz etkileyen davranışlara dönüşmemesi için ne yapmalıyız?
Deniz Orhun: Elbette belirli bir reçete yok. Şu duygu için şunu yemelisin diyemeyiz. Herkesin metabolizması farklı işliyor. Doktor, beslenme uzmanı, diyetisyen ve psikolog ile konuşmanız gerekir. Kulaktan dolma reçeteler insana yarardan çok zarar verir. Bir de insanın kendi vücudunu bilerek, bu dengeyi ayarlaması lazım. 
 
ANTEP MUTFAĞIGeleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Deniz Orhun” Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile de bilinmektedir.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak ünlü Şefimiz Deniz Orhun'a mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler