Malatya Mutfağına Ait Olan Uykuluk Yani "Keşhe Kebabı" Diyarbakırda Ciğercilere Rakip

Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağında Uykuluk "Keşhe" ızgarada....

Malatya Mutfağına Ait Olan Uykuluk Yani "Keşhe Kebabı Nedir" Diyarbakırda Ciğercilere Rakip Oldu...
Kenan ustamıza teşekkür ederiz... Uykuluk "Keşhe" "Kaşhe Kebabı" malatya yöresine ait ama kasaplarda fazla bulunmaz kuzunun boyun kısmı yanı gerdanda bulunur. 
 
Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağında da Uykuluk  "Keşhe" ızgarada nasıl pişirilir? Dana uykuluğu veya kuzu uykuluğu elinizde hangisi varsa, ızgara üzerinde aynen et gibi pişirilir. Bilirsiniz, et pişirilmezden önce ızgaralık olarak doğranır ve tuzlanarak ızgarada pişirilir. Uykuluk ise, pişirilmeden önce su içerisinde (kanı çıksın diye) bekletilir. Peşinden üzerinde bulunan fazla yağı kesilir ve zarı çıkarıldıktan sonra, ızgaralık olarak doğranır.
 
ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİYöresel Mutfaklar, Osmanlı Yemek Kültüründe Uykuluk "Keşhe" "Kaşhe Kebabı" kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada ve ocak üzerinde çalışan her çeşit ızgara yapama aleti üzerinde pişirilir. Izgara yapılacak uykuluk, doğranır ve üzerinme iki taraflı hafif tuz ekilir. Kızgın halde ısıtılmış ızgara üzerine yatırılır ve altı üstü çevrilerek kızarıncaya kadar pişirilir. Izgara yapılmış uykuluk  "Keşhe" parçaları çeşitli baharatlarla (karabiber, kekik gibi) tatlandırılarak yenir. 
 
Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Gastronomi sektöründe "Keşhe" Uykuluk dana ya da kuzunun gerdan, yürek, ciğer ya da bağırsak gibi yerlerinden çıkar ve bir hayvanda ortalama 80-100 gram kadar bulunur. Birkaç farklı çeşidi vardır, her biri ayrı isimlendirilir.  Osmanlı ve Türk Mutfağı Tarihi, Yöresel Yemeklerimizde Gerdan uykuluğu iyidir, yürek uykuluğu kalkan balığına benzer nispeten daha iyidir, ciğer uykuluğu sinirli olur. En lezzetlisi bağırsaktan çıkan fındık uykuluktur. Fındık uykuluk sadece küçükbaş hayvanlarda bulunur. Bir de çene uykuluğu vardır ama o çok sert olur, o yüzden pek tercih edilmez.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Uykuluk Yani "Keşhe Kebabı"” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler