• Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?

    Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?

  • Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?

    Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?

  • Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?

    Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?


Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?

Anadolu ve İstanbul’da yasayan Ermeni, Süryani, Rumlar, Fars ve Arap kültürleri ile birleşmesidir. “Eski Yunanlardan zeytin..

Osmanlı ve Türk mutfağı Nedir?
Osmanlı dönemine kadar belirli bir füzyon birikimi olan Türk mutfağı İstanbul’un fethi ile birlikte ve yerleşik düzene tam olarak geçilmesi ile gerçek zenginliğine kavuşmuştur. 
 
Bunun sebeplerinden biri ise Anadolu ve İstanbul’da yasayan çoklu kültürdür. Yani Ermeni, Süryani, Rum , Fars  ve  Arap mutfak kültürleri ile birleşmesidir. Kısaca örnek verecek olursak; “Eski Yunanlardan zeytinyağı, Romalılardan lokma, Hindistan’dan patlıcan, İran’dan yahni, Orta Asya’dan mantı, Ortaçağ Arap mutfağından muhallebi, Afrika’dan bamya, Avrupa’dan salça, Amerika’dan mısır” gibi ürünlerin yaygınlaşması ile essiz bir füzyon ve zenginliğe uğramasına sebep  olmuştur. 
 
Buradaki en önemli unsur coğrafya ve coğrafyada yasayan kültürlerin zenginliği ile birlikte ziraat, deniz ürünleri ve ipek yolunun getirmiş olduğu harici ürünlerdir. 
 
Hem deniz hem de kara ipek yolunun en önemli merkezi noktası olan İstanbul yeni bir çağın kapısını açmış, mutfak kültürü alanında da zirveye çıkmasına vesile olmuştur.
 
 
Bölüm-07 -Devam Edecek...
 
Camiamıza Saygılarımla
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
 
Yazının Daha Detaylı Bir Şekilde Tamamını Okumak İçin Aşağıdaki Linki TIKLAYINIZ…
 
Aşağıdaki kısa videolarda Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı Ve Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfağından birçok önemli bilgi ve dipnotları bulabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve çoğalır…
 
Gerçek Osmanlı Ve Türk Mutfağın Kısaca Tanımı Nedir?
 
Geleneksel Türk Mutfağının Zenginliği Binlerce Yılın Füzyon Birikimidir…

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: ihsan
    9/7/2019

    Aşçılık camiasının örnek ve cesur şefi SELAMLAR…

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler