Şef Ziya Çıkrıkcı Yeni Menüleri İle Conrad İstanbul Bosphorus’ta...

Şef Ziya Çıkrıkcı Yeni Menüleri İle Conrad İstanbul Bosphorus’ta...

Akdeniz Mutfağı, Batı Avrupa Mutfağı, Amerika Mutfağı, Osmanlı Mutfağı ve Asya mutfaklarına hakim olan ve dünya trendlerini yakından takip eden Ziya Çıkrıkcı...

Şef Ziya Çıkrıkcı Yeni Menüleri İle Conrad İstanbul Bosphorus’ta
Conrad İstanbul Bosphorus, 2002 yılından bu yana Dünya çapında Hilton’a bağlı otellerin, uluslararası otel zincirlerinin ve İstanbul’un önde gelen restoranlarının mutfaklarında görev alan Ziya Çıkrıkcı’yı ekibine kattı.
 
Conrad İstanbul Bosphorus’da yeni görev değişimi
Modern konaklama sektörünün öncüsü Hilton’un lüks markası Conrad İstanbul Bosphorus, mutfağını deneyimli şef Ziya Çıkrıkcı’ya emanet etti.
 
Ünlü Şeflerimizden  Ziya Çıkrıkcı Kimdir?
İzzet Baysal Üniversitesi Mutfak Sanatlar Akademisi’nden mezun olan Ziya Çıkrıkcı, 2007-2008 yıllarında Washington DC Ritz Carlton otelde 3 Michelin yıldızlı Le Bernardin NY restoranın ortağı ve şefi Éric Ripert’in restoranında çalıştı. Mesleğinin gelişim dönemlerinde 2 ve 3 Michelin yıldızlı restoranlarda eğitimler alan Çıkrıkcı, ödüllü birçok şefle mesleğinin olgunlaşma döneminde çalışma fırsatı buldu.
 

Şef Ziya Çıkrıkcı; Yeni Menüleri İle Conrad İstanbul Bosphorus’ta...

Modern pişirme teknikleri ve geleneksel yöntemleri harmanlayarak neo-klasik akıma olan ilgisiyle bilinen Çıkrıkcı, bunun yanında Akdeniz, Fransız, İtalyan, İspanyol ve Uzak Doğu mutfağı tecrübelerini sade ve modern sunumlarda yöresel mevsimlik ürünlerle harmanlayarak oluşturduğu menü ve tabaklar ile dikkatleri çekiyor. Çıkrıkcı; Chaîne des Rôtisseurs, festival menüleri ve “Chef’s Table” etkinlikleri gibi birçok seçkin yemek ve organizasyonda da yer aldı.
 
Çırağan Palace Kempinski ve Ritz Carlton bünyesinde Miami ve Washington DC şehirlerinde görev alan Çıkrıkcı, Frankie Istanbul Restaurant’ta da Executive Sous Chef görevinde çalıştı. Daha sonra kariyerine Hilton İstanbul Bomonti’de devam eden şef, buradan Estonya’da bulunan Hilton Tallinn Park’a transfer oldu.
 
Swissotel the Bosphorus İstanbul’da Chef de Cuisine olarak da görev alan Çıkrıkcı, Conrad Istanbul Bosphorus’un Executive Chef’liğini üstlenmeden önce Hyatt Regency Istanbul Ataköy’de görev alıyordu.
 
Çıkrıkcı, Conrad İstanbul Bosphorus’un mutfağına katacağı yeniliklere, benzersiz İstanbul ve Boğaz manzarası sunan Summit Bar & Terrace menüsüne ekleyeceği doğu-batı konseptli meze ve atıştırmalıklar ile başlıyor. “East and West” menüsü dünyanın bir çok farklı ülke ve kültüründen lezzetli atıştırmalıkları bu yaz Summit misafirleri ile buluşturacak.
 
Akdeniz Mutfağı, Batı Avrupa Mutfağı, Amerika Mutfağı, Osmanlı Mutfağı ve Asya mutfaklarına hakim olan ve dünya trendlerini yakından takip eden Ziya Çıkrıkcı, Mart ayından bu yana Conrad İstanbul Bosphorus’un Executive Chef’i olarak görev yapıyor.
 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Modern Türk Mutfağı, Osmanlı saray mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağına ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Ziya Çıkrıkcı’ya mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili çalışmaları için teşekkür eder, Yeni işinde  ve profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kader YILMAZ
    8/22/2019

    Modern pişirme teknikleri hakkında yazılarınızı bekliyoruz:)

  • Yorumlayan: Mediha Akkor
    8/12/2019

    Şef Ziya Çıkrıkcı sefim Tebrikler...

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler