Evde Ketçap Nasıl Yapılır?

Evde Ketçap Nasıl Yapılır?

Evde ketçap nasıl yapılır sorusu özellikle hem sağlığına hem de lezzetine düşkünler için merak edilen konular arasında. Evde ketçap yapımı hem daha düşük maliyetli hem de daha sağlıklı. Evde ketçap yapmayı dene.

Evde Ketçap Nasıl Yapılır?
Soslar arasında en popüler olan ketçap patates ile birleştiğinde muazzam bir lezzete sahip oluyor. Lezzetli olsa da dışarıda tüketilen ketçapların insan sağlığı için zararları oldukça fazla. Evde ketçap nasıl yapılır sorusu özellikle hem sağlığına hem de lezzetine düşkünler için merak edilen konular arasında. Evde ketçap yapımı hem daha düşük maliyetli hem de daha sağlıklı.
 
Günlük hayatımızda yararlanacağımız faydalı bilgiler 'den olan Evde ketçap yapmayı denediniz mi" İşte tarifi
Fast food ürünlerinin vazgeçilmezi olan ketçap lezzetli olması sebebiyle sık sık tüketiliyor. Dışarıda tüketilen ketçaplar insan sağlığı için oldukça tehlikeli. Lezzetli olmasının yanı sıra pek çok zararı bulunan ketçaptan vazgeçmek istemeyenler evde ketçap yapımını merak ediyor. Düşük maliyeti ve pratikliği sayesinde lezzetinden ödün vermeyen ketçabın evde yapımı son zamanlarda oldukça popüler.
 
Evde Domates İle Ketçap Tarifi İçin Malzemeler
 
*2 kilo Domates
 
Evde Ketçap Nasıl Yapılır? Acılı ketçap için;
*8 adet kırmızı acı süs biberi
 
Evde Ketçap Nasıl Yapılır? Tatlı ketçap için;
*3 adet tatlı salçalık kırmızı biber
*2 diş sarmısak
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 çorba kaşığı üzüm veya elma sirkesi
*2 çorba kaşığı şeker
*1/2 çorba kaşığı turşuluk tuz veya kaya tuzu
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tane karabiber, kekik vs. ( baharatlardan istediğinizi seçebilirsiniz ancak kekik, biberiye ve nane türü baharatlar koruyucu özellikleri olduklarından dolayı eklenmelidir).
 
*1 çay kaşığı toz zencefil
*İsteğe göre 1-2 çay kaşığı zerdeçal
*İsteğe göre 2-3 tane karanfil
 
Evde Ketçap Nasıl Yapılır? Not:
Baharatlar, küçük bir bez içerisine alınır ve ağzı bağlanır.
 
Evde Ketçap Nasıl Yapılır? Domates İle Ketçap Yapımı
Yeteri büyüklükte bir tencere içerisine domates, soğan, biber ve sarımsak iri iri doğranır ve hazırlanan tülbent karışıma konur. Tencerenin ağzı kapatılıp kısık ateşte sebzeler iyice pişirilir. Sebzeler iyice yumuşayınca, baharatların olduğu tülbent atılır ve sebzeler iyice püre haline getirilir. Oluşan püre süzgeçten geçirilir.
 
Süzgeçten geçirilen karışım tekrar tencereye alınır ve içerisine tuz, yağ ve şeker eklenir. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir. En son aşamada sirke ilave edilir. Sirke eklendikten sonra yine kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynarken yuvarlak kabarcıklar çıkmaya başladığı anda bir kaç dakika daha karıştırılır ve ocak kapatılır.
 
5 dakika kadar dinlendirilir. Kabarcık oluşumu kesildiğinde, iki, üç tane küçük kavanoz içerisine sıcak sıcak doldurulur ve kavanozların ağzı kapatılarak ters çevrilir. Burada iki-üç adet küçük kavanoz kullanılmasının nedeni uzun süre muhafaza etmek içindir. Miktarı azaltarak haftalık ihtiyacınıza göre de hazırlayabilirsiniz. Kavanozlar soğuduktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza ediniz, ışık ve nem den uzak tutunuz.
 
Salçadan Ketçap Nasıl Yapılır?
Salçadan Ketçap yapmak için gerekli malzemeler:
 
*1 su bardağı dolusu domates salçası
*100 gram esmer şeker
*750 ml- 1 litre su
*1 çay bardağı kadar elma sirkesi
*2 çorba kaşığı bal
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 yemek kaşığı püre haline getirilmiş sarımsak
*1 çay kaşığı soğan tozu soğan tozu veya 1 yemek kaşığı soğan püresi
*Bir miktar tuz
 
İsteğe göre;
*zencefil,
*zerdeçal
 
gibi baharatlardan bir miktar koyabilirsiniz.
 
Salçadan Ketçap Yapımı
Su önce kaynatılır ve ardından ocağın altı kısılır. Salça, sirke ve bal kaynayan suya eklenir iyice karıştırıldıktan sonra pul biber, sarımsak ve soğan püreleri veya tozları ile diğer baharatlar eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Ardından şeker ve tuz eklenir. 1 saat kadar kısık ateşte pişirilir. Ara ara oluşan köpükler alınır ve karışım dip tutmaması için sık sık karıştırılır. Ketçap hazır olduktan sonra 5 dakika dinlendirilir ardından cam kaseye veya kavanoza alınır.
 
Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Ketçap Nasıl Yapılır / Kış İçin Nasıl Saklanır / Ustadan Al Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 

 

Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler