Başkan Gökhan Tufan Taşpakonun Bazı Çalışmaları Hakkında Camiayı Bilgilendirdi

Başkan Gökhan Tufan Taşpakonun Bazı Çalışmaları Hakkında Camiayı Bilgilendirdi

Taşpakon olarak mesleğimize, ülkemize ve WICS olarak dünyaya, din-i İslam'a hizmet yolunda durmak yok ve ayni yolda..

Başkan Gökhan Tufan Taşpakonun Bazı Çalışmaları Hakkında Camiayı Bilgilendirdi
"Türk Aşçı Haberlerine özeldir"
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu “Taşpakon” başkanı Gökhan Tufan tarafından yapılan açıklamada;
Konfederasyonumuzun, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile birlikte yürüttüğü çok önemli milli bir proje olan Milli Mutfak Hareketi'ne göstermiş oldukları hassasiyet ve ülkemize fayda sağlayacaktır. 
 
Bu vesile ile davamıza, azim, irade ve inanç ile vermiş oldukları destekler için başta T.C Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy'a ve ilgili Bakanlık yetkililerine teşkilatımız ve şahsım adına şükranlarımı sunarım. Dedi.
 
Başkan Gökhan Tufan Taşpakonun Bazı Çalışmaları Hakkında Camiayı BilgilendirdiBaşkan Gökhan Tufan, Diğer Bir Proje Olan Ve Yine “Taşpakon” Tarafından Hazırlanan "Mesleki Ve Teknik Eğitim" T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı temasını "Mesleki ve Teknik Eğitim" olarak belirlemesi üzerine 81 ilde farklı meslekler üzerine yapılacak projeler kapsamında Bartın'da Aşçılık mesleği temasını işleyeceğiz inşaAllah. 
 
Bu bağlamda ilgili devlet kurum temsilcileri ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bir araya gelerek ilk toplantı gerçekleştirdiklerini iletti.
 
“Taşpakon” Genel Başkanı Gökhan Tufan WICS ‘İn Çalışmaları Huşunda İse;
Bakanlıklar düzeyi de olmak üzere devlet kurumlarımızın birçok hususta teşkilatımızı tercih etmelerinden gurur duyuyoruz.
 
Taşpakon olarak mesleğimize, ülkemize ve WICS olarak dünyaya, din-i İslam'a hizmet yolunda durmak yok ve ayni yolda azimle yürümeye devam edeceğiz dedi. 
 
Başkan Gökhan Tufan Taşpakonun Bazı Çalışmaları Hakkında Camiayı BilgilendirdiTeşkilatımız WICS üyesi Maldivler Aşçılar Derneği'ne 21-24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Çin'in Shenyang şehrinde düzenlenen Çin Mutfağı Dünya Şampiyonası'nda başarılar dilediğini belirtti.
 
Başkan Gökhan Tufan Açıklamasının Devamında ;
Bir yanda Dünyanın alanında ki en büyük STK'sı ve tek Konfederasyonu TAŞPAKON, bir yanda da Dünya kuruluşu WICS. Yükümüz ağır, sorumluluklarımız fazla, köstek olmaya ve yıkmaya uğraşanlar çok.
 
Lakin önce yüce Rabbim sonra da her iki kuruluşta benimle olan, bana gönülden bağlı hakiki dava arkadaşlarımın desteği ile herşeyin üstesinden gelmeyi biliyoruz Elhamdülillah. O sebeple mesleğimize, Türkiyemize ve Dünyaya hizmet yolunda, durmak yok yürümeye de azimle devam edeceklerini belirtti.
 

Başkan Gökhan Tufan Taşpakonun Bazı Çalışmaları Hakkında Camiayı Bilgilendirdi

“Taşpakon” Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Sekreterliği Tarafından Yapılan Diğer Bir Duyuruda;
 
Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar ile Sn. Aytekin Titiz Taşpakon Gençlik Kolları Başkanı, Sn. Yaşar Mete ve Sn. Berkan Yıldırım Taşpakon Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı görevlerine atanmışlardır.
 
Kendilerini tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz.. Denildi.
 
Başkan Gökhan Tufan Türkiye Lokantacılar Ve Pastacılar Federasyonu Arasındaki İş Birliği Hakkında İse;
Türkiye'nin 81 ilinde sabah, akşam, gece kesintisiz hizmet veren yüzbinlerce esnaf lokantası, Türk Mutfağının gerçek temsilcileridir. Yerli ve yabancı herkesin karın doyurma eylemini gerçekleştirdiği asıl yerler buralardır. 
 
Başkan Tufan; Türk Mutfağı sadece camia olarak bizim süslü sunumlarımızdan ibaret değildir;
Son zamanlarda Türk Mutfağını, Türk Gastronomisi diye adlandırıp, bunu içte ve dışta böyle servis etmeye çalışmakta mill bir değere yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir. Dedi. 
 
Başkan Gökhan Tufan Taşpakonun Bazı Çalışmaları Hakkında Camiayı BilgilendirdiBunu yapanları bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Aşçılar, pastacılar, kebapçılar, köfteciler, dönerciler, pideciler, tatlıcılar, fırıncılar, dondurmacılar vb. böyle uzar gider, biz Türk Mutfağını biliriz, buna Milli mutfağımız deriz. 
 
O sebeple Taşpakon ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu arasında süre gelen resmi iş birliği, sektörel esnafın ve biz ustaların aynı dava özünde hareket etmeye başlaması, Türk Mutfağının geleceği için büyük önem taşımaktadır hatta milat olduğunu belirtti. 
 
"Pastart İzmir" İçerik Bakımından Bugüne Kadar Yaptığımız Tüm Etkinliklerden Farklı Olacak..
Gökhan Tufan; Pastart İzmir 'in birincisini başarıyla gerçekleştirirsek 2., 3. ve 4.'sünü yapmak daha kolay. Temel hedeflerimizden biri 'Pastart'ı marka yapmak.
 
 
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ve İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası'nın işbirliği ile düzenlenecek olan Pastart İzmir - Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali dünyanın her yerinden pasta, tatlı ve unlu mamül ustalarını İzmir'de buluşturmaya hazırlandiklarıni belirtti.
 
20 ülkeden 500 firma, 1000’i aşkın pasta şefi ile birlikte düzenlenecek etkinlik, Kültürpark’ta gerçekleştirilecek. Tadımlar, tanıtımlar, söyleşiler ve atölyeler ile renklenecek etkinlikte, Dünya Pastacılık Kupası başta olmak üzere pastacılık yarışmalarının yanısıra 3 km uzunluğunda bir pasta yapılarak dünya rekoru kırılması hedefleniyor. Kültürpark geneline kurulacak özel bir stantta yapılacak Festival Pastası için 1000 pasta şefi birlikte çalışacak. Dedi.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Tüm Meslektaşlarımıza, Aşçılık Camiasına, mutfak değerlerimizin koruyucusu camiamızın ilgili kurumlarına mutfağımıza hizmet yolunda sonsuz başarılar dileriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler