Şef Mehmet Kudat; Ahbe Aşçıbaşım Nerde O Eski Günler...

Şef Mehmet Kudat; Ahbe Aşçıbaşım Nerde O Eski Günler...

Ekmek bulgur pasta her yerde kullanıyoruz aşçılık buna benziyor çok zor yoğunluk düğün yemeği toplantı bayramlar yılbaşı özel günler herkese bayram aşçılar ise tam tempo...

Şef Mehmet Kudat; Ahbe Aşçıbaşım Nerde O Eski Günler...
 
Şu ana kadar aşçılığın ya da şefliğin zorluklarından bahsettik. Çok güzel meslek olmasından bahsettik. Eğitimlerinden bahsettik. Dünyadaki en ünlü şeflerden bahsettik. Kitaplarından bahsettik. Neredeyse diyebileceğimiz her şeyi dedik.
 
Bir tek şey dışında.
keşke olmasaydı bu kadar ego, Yamak, aşçı olmak ister. Aşçı, aşçıbaşı olmak, şakirt de kâtip olmak, kâtip ise paşa olmak ister. Paşaların istediği de vezir olmaktır. Kısacası herkesin istediği, bir şey olmak, olabilmek! Sizler de güya pişmek ve olmak istiyorsunuz. Aslında kendinizden başkasını kurtarmak peşinde değilsiniz. 
 
Ben Yaptım En İyi Şef Benim 
Bu kadar beğeni aldım bu kadar takipçim var gelin bu güzelim aşçılık mesleğine sahip çıkalım eskiden bulaşık yıkayarak alaylı dediğimiz yani çekirdekten yetişme vardı şu an işletme sahipleri bizden usta istiyorlar maalesef bulamıyoruz neden 20 yaş üstü hepsi şef ünvanı almış 10 aydır bir gıda firmasının danışman şefliğini yapmaktayım. 
 
Orega kanalındayım İstanbulun tümünü geziyorum yani sahadayım 10 ay içinde tam 400 şefle bire bir sohbet etim içler acısı ülkemizde çok iyi şeflerimiz var onları tenzih ediyorum, günümüzde gastronomiye büyük açıda zarar veren en büyük hususlardan biri personel maliyetlerin yüksek oluşu daha uygun maaş ile çalıştırılabilir az deneyimli ustalara şef pozisyonu verilmesi, doğuştan şanslı çocuklar demek geliyor içimden. 
 
Örneğin bir fıstık ağacı en iyi fıstığı verebilmek için 25 yıla ihtiyacı var tam olgun fıstığın vermesi için bence aşçılık olan mesleğimizi de buna benzetiyorum iyi şef olmak için 25 yıl emek verip iyi bir yönetici şef olmak için çok kolay değil çılık mesleğimizin bayramı seyranı yok. En az 12 saat çalışıyor büyük zorluklarla mücadele ediliyor bir iyi bir şef olmak kaliteli bir buğdaya benziyor. 
 
Buğday ekiliyor toprağın altında çürüyor ama ölmüyor filizlenip başak tutuyor biçerdöver ile toplanıp öğütüp ölmüyor un olup bin olur ekmek bulgur pasta her yerde kullanıyoruz aşçılık buna benziyor çok zor yoğunluk düğün yemeği toplantı bayramlar yılbaşı özel günler herkese bayram aşçılar ise tam tempo devam çok keyifli ve lezzetli mesleğimiz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: İhsan kul
    9/4/2019

    çok saygıdeğer şefim o kadar doğru ve yerinde tespitler yapmış ki hayran kalmamak elde değil.umarım gereken derseler çıkartılır Yolunuz açık olsun başarılar diliyorum

  • Yorumlayan: Haci gürbüzel
    9/2/2019

    Merhaba Mehmet Kudat chefim saygılar sevgiler sunuyorum çok doğru demişsin yerinde bir karar İnan her işletme kendi içinde her şeyi satmaya başladı Bazıları merkezi üretim adı altında üretirken adeta buraya sokaktan birini bile koysam verir derse böyle olur birde personel bakımında bazı EGO’su yüksek aç gözlü chefler personeli korumadığı gibi patronu düşünen mantıkta aslında kendini sağlama alıyor güya sonra senaryo gereği olarak chefim geçinip gidiyorlar kalın sağlıcakla 👋👋👋

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler