Mutluluk Hissi Veren Yiyecekleri Biliyormusunuz?

Mutluluk Hissi Veren Yiyecekleri Biliyormusunuz?

Bazı besinlerin içerdiği bileşikler mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin salınımını arttırır. İşte serotonin salınımını arttırarak bize mutluluk veren zengin besinler; Muz, Ceviz...

Mutluluk Hissi Veren Yiyecekleri Biliyormusunuz?
Dr. Banu Öztürk Ceyhan
 
Dorest Güzellik ve Diyet Merkezinin Beslenme Uzmanlarından Diren Kaptan bizi mutlu eden besinleri anlatacak.
 
Siz de mutsuz olduğunuzda iyi hissetmek için kendinizi bir şeyler atıştırırken mutlu eden besinleri buluyor musunuz? Birçok kişi yediği bazı besinlerden sonra kendini daha mutlu hisseder. Bunun sebebi ise mutluluğun yediğimiz besinlerle ilişkili olması.
 
Bazı besinlerin içerdiği bileşikler mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin salınımını arttırır. Serotonin, triptofan aminoasidinden oluşmaktadır. Bu nedenle triptofandan zengin besinler serotonin salınımını arttırarak mutlu olmamızı sağlar. 
 
Serotonin salınımını B vitamini, potasyum, omega 3 yağ asidi, çinko ve magnezyum içeren besinler de arttırmaktadır. Bu bileşikleri içeren besinler tükettiğimizde kendimizi mutlu hissederiz.
 
İşte serotonin salınımını arttırarak bize mutluluk veren besinler:
 
Mutluluk Hissi Veren Yiyeceklerden MUZ:
Triptofan içeriği yüksek bir meyve olan muzun ara öğün olarak günde bir tane tüketilmesi mutluluğunuzu arttıracaktır.
 
Mutluluk Hissi Veren Yiyeceklerden  CEVİZ:
İçerdiği omega 3 ve magnezyum sayesinde serotonin salınımını arttırarak ve stresin azalmasını sağlayarak mutluluk verir. Günde 2-3 ceviz tüketerek kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.
 
Mutluluk Hissi Veren Yiyeceklerden  BALIK:
Depresyonu önlemeye yardımcı ve serotonin seviyesini arttıran omega 3 ün zengin bir kaynağıdır. Haftada en az 2 kere balık tüketerek mutluluğunuza mutluluk katabilirsiniz.
 
Mutluluk Hissi Veren Yiyeceklerden  PEYNİR:
Kahvaltıda triptofan ve çinko içeriği yüksek olan peynir tüketmek güne mutlu başlamanızı sağlar.
 
Mutluluk Hissi Veren Yiyeceklerden  KURUBAKLAGİLLER:
Mercimek, nohut, bezelye gibi kurubaklagillerden yapılan yiyecekler içerdikleri triptofan sayesinde mutluluk verir.
 
Mutluluk Hissi Veren Yiyeceklerden  ÇİKOLATA:
Çikolata yiyip de mutlu olmayan çok az kişi vardır. Çikolatanın içerisinde bulunan ‘’feniletilamin ‘’ bileşiği serotonin salgılanmasını arttırarak mutlu olmamızı sağlar. Kakao içeriği yüksek olan bitter çikolatanın tüketilmesi serotonin salgılanmasını daha çok arttırır. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler