Adana Mutfağındaki Yöresel Kebaplardan

Adana Mutfağındaki Yöresel Kebaplardan "Açma Kebabı"

Yöresel mutfaklarımızdan olan Adana mutfağından nefis ve lezzetli Yöresel kebaplarımızdan Açma Kebabı nasıl yapılır? Sizler için hazırlamış olduğumuz...

Yöresel mutfaklarımızdan olan Adana mutfağından nefis ve lezzetli Yöresel kebaplarımızdan Açma Kebabı nasıl yapılır?
 
Adana mutfağındaki Yöresel kebaplardan "Açma Kebabı" Tarifi
Açma Kebabı Kullanılan Malzemeler
 
Açma Kebabı Kırmızı Biber Sos için Kullanılan Malzemeler;
 
*     240 gr kırmızı biber
*     6 gr sirke
*     1 tutam karabiber
*     1 tutam tuz
*     2 diş sarımsak
 
Açma Kebabı için Kullanılan Malzemeler;
 
*     250 gr kalın çekim kuzu döş kıyma
*     1 adet kırmızı biber
*     50 gr soğan
*     2 diş sarımsak
*     1 tutam tuz
*     1 tatlı kaşığı isot
*     1 yarım bağ taze nane
*     2 adet açma
 
Açma Kebabı Yapılışı Tarifi;
İlk önce sosunu hazırlayacağız biberleri fırında 10 dakika pişirdikten sonra kırmızı biber sosu malzemelerinden geri kalanları ve pişen kımızı biberleri mikserden geçirdikten sonra süzüyoruz. 
 
Kullanacağımız açmaları kestikten sonra bu sosla ıslatıyoruz. 
Sosumuzu hazırladıktan sonra şimdi sıra kebabı yapmaya geldi. 
Miksere soğanı, sarımsağı ve biberi koyup suyunu süzüyoruz. 
Kıymayı, pul biber veya isotu ve bir tutam tuz ekleyip fazla yoğurmadan malzemeleri karıştırıyoruz. 
 
Bütün malzemeleri 1-1.5 saat bekletiyoruz. 
Beklettiğimiz kıyma karışımını şişlere geçirdikten sonra kızgın Izgarada iki tarafınıda pişiriyoruz.
Sonra daha önce açmaların üzerine sürdüğümüz sosların üstüne kızarttığımız şişleri koyup servis ediyoruz.
 
Açma Kebabı Önemli Not;
Ayni tarifi tavada yada fırında da pişirebilirsiniz. 
 
Afiyet Olsun…
 
Türk Aşçı Haberleri !!! Alternatif Videolu Tarif !!!
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis kebap tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Dünyaca Ünlü Kaburga Kebabının Üstadı Yaşar Usta'dan Açma Kebabının Tarifi” ile ilgili video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli kebap tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Adanalılar yeni lezzet peşinde... 150 TL'den satılıyor
Adana'da 800 gram kaburga etiyle, şişlerin üzerine genişçe açılarak pişirilen ve 150 TL'den satılan ‘açma kebabı’ yoğun ilgi görüyor.
 
Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki bir restoranın sahibi Yaşar Aydın, erkek kuzu etinin kaburgasından çıkarılan eti ‘zırh’ diye tabir edilen büyük bıçakla çekip, içinin daha iyi pişmesi için mangala dizdiği şişlerin üzerine açarak ‘açma kebap’ yaptı. Aydın, porsiyonu 25 lira olan açma kebaptan müşterilerine günde yaklaşık minimum 400-500 porsiyon satıyor. 6 kişilik olarak servis edilen açma kebabı 150 liradan müşterilere sunuluyor.
 
Kentin önde gelen lezzetlerinden Adana kebabına getirdiği yeni yorumun ilgiyle karşılandığını belirten restoran sahibi, özellikle Adana dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin, açma kebabını çok beğendiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Bu lezzetin sırrı etin erkek kuzudan alınması ve zırh ile çekilmesi. İçinin daha iyi pişmesi için açma kıyma yapıyoruz. Böylece daha lezzetli oluyor. Şehir dışından gelen insanlar çok beğeniyorlar"
 
Ankara’dan gelen ve açma kebap yiyen Gül Yeter ise, "Çok lezzetliydi, çok beğendik. Salatalar, sunum çok güzeldi. Daha önce açma kebabı duymamıştım. Adana’da ünlüymüş. Biz de gelip yedik ve çok beğendik" dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler