Şef Halis Kanyılmaz; Anadolu Mutfağı...

Şef Halis Kanyılmaz; Anadolu Mutfağı...

Geleneksel Türk Mutfağı kültüründe ve Konya Mutfağında restoran kültürü diğer sehir ve yörelerimize bakış biraz değişik 'tir. Genelde yemek çeşidi aynıdır ve 3 grupta dır baş..

Şef Halis Kanyılmaz; Anadolu Mutfağı...
Mutfak yapı ve mimarisi mutfakta kullanılan araç gereç malzeme ve eşyaların yapısı ile görünüşüyle.Yemek çeşitleri ve yemek kültürleri pişirme teknik ve yöntemleriyle. Sofra adabı kuralları ve düzeniyle. Servis sekli tertibi ve düzeniyle. Kışlık hazırlanan yiyecek ve içecekleri ile kendine özgü bir mutfaktır...
 
Anadolu mutfak kültürünün ve Anadolu mutfağının en ilgi çekici özelliği misafir ve davet yemekleridir. Anadolu mutfağında Komşu hısım akraba davetleri cetnevir, asker uğurlama, düğün ve cenaze yemekleri bilinen başlıca ziyafet ve toplu kurulan sofra yemekleridir.
 
Geleneksel Türk Mutfağı kültüründe ve Konya Mutfağında restoran kültürü diğer sehir ve yörelerimize bakış biraz değişiktir. Genelde yemek çeşidi aynıdır ve 3 grupta dır başlıca restoran ve lokanta menüsü etli ekmek fürun kebabı ve ızgara çeşitleridir. bu üç grup yiyecek konyalıların olduğu kadar yabancılarında ilgisini çeken yiyeceklerdir.
 
Bunun yanısıra yapılısı ve zahmeti itibariyle arabası İç Anadolu’nun ve özelliklede Yöresel Mutfaklarımızdan Yozgat Mutfağında ve  Yozgat yöresinin tanıdığı bir tattır. Hem sıcak hemde soğuk suyun un ile karıştırılması ile yapılır. Karışım siniye dökülerek soğumaya bırakılır. Tavuk yada hindi etiyle yapılan çorbasıyla soğuyan bu hamur yenir.
 
Türk Mutfağı Tarihi ve iç Anadolu yöresi halkının yemek  kültüründe buğday ürünü un (çeşitli hamur işleri)ve buğday basta gelir. Koyun ve kuzu eti, yoğurt patates ve sebzeler (özellikle patlıcan ve taze fasulye) önemli bir yer tutar. özel gün ve çeşitli davetlerde kuzu tandır, bulgur pilavı, nohut yahni, su böreği, mantı, un helvası ve sütlaç yapılır. 
 
Gözleme (konya tabiri ile sac böreği)en sevilen hamur işi yiyecekler arasında dır. Kayseri mantısı sac arası ve höşmerim ise İç Anadolu ya has efsane tatlardır. 
 
Şef Halis KANYILMAZ


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler