Şef Dilaver Göktaş; Standartlarımız Bize Başarıyı Getiriyor...

Şef Dilaver Göktaş; Standartlarımız Bize Başarıyı Getiriyor...

Gastronomi dünyasına 13 yaşında adım atmış, işin mutfağından yetişmiş deneyimli bir isim. Amerika ve Avrupa’da pek çok ünlü şefle birlikte çalışan Dilaver Göktaş...

Şef Dilaver Göktaş; Standartlarımız Bize Başarıyı Getiriyor...
New York’un İtalyan lezzetleriyle meşhur mekanı Serafina, Türkiye’deki ilk şubesini 2014’te Akmerkez’de Dinesty Grup çatısı altında açmıştı. Marka, geçtiğimiz Kasım ayında Kanyon’daki yeni şubesinin kapılarını açarak dört şubeye ulaştı. Serafina Kanyon’u diğer şubelerinden ayıran bir özellik ise, İtalyan lezzetlerine L’Entrecote de Paris’in Fransız Mutfağı’nı da eklemesi…
 
Serafina Restoran Grubu fikri, Vittorio Assaf ve Fabio Granato, küçük bir yelkenlide travmatik bir şekilde denizde kaybolduklarında ortaya çıkıyor.
 
Üzerlerinde sadece mayoları olan, iliklerine işleyen soğukla, sert havayla ve açlıkla savaşan iki arkadaş, mükemmel pizzayı yaratma hayalleri kuruyor. Belirsiz bir ortamın içerisinde, bu korkutucu maceradan kurtulurlarsa, dünyadaki en iyi pizza ve makarnayı sunan bir restoran açmaya yemin ediyorlar. 
 
Serafina Fabulous Pizza’yı 1995 yılında açarak bu yemini yerine getiriyorlar. Fabio’nun devrim yaratan bir fırın inşa eden mimari yaratıcılığı ve Vittorio’nun Napolitan mutfağındaki yeteneği ile de Serafina fikri doğuyor.
 
New York’un İtalyan lezzetleriyle meşhur mekanı Serafina, Amerika, Hindistan, Japonya, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya ve İsrail başta olmak üzere 33 şubesiyle farklı ülkelerde hizmet veriyor.
 
2014 yılında Akmerkez’de Dinesty Grup çatısı altında Türkiye’deki ilk şubesini açan marka, 2018 yılında Bodrum Küçükbük’te, şimdi de Kanyon’daki yeni şubesinde konuklarını ağırlamayı sürdürüyor. Bir yandan da Kaya Plazzo Hotel bünyesinde sezonluk olarak faaliyette bulunan Serafina, Girne şubesiyle de Kıbrıs’ta çalışmalarını sürdürüyor.
 
Orijinal reçeteler
Serafina Mutfak Şefi Dilaver Göktaş, gastronomi dünyasına 13 yaşında adım atmış, işin mutfağından yetişmiş deneyimli bir isim. Amerika ve Avrupa’da pek çok ünlü şefle birlikte çalışan Dilaver Göktaş, pek çok beş yıldızlı otel ve zincir restoranın da mutfağını yönetmiş. Evli ve üç çocuğa sahip olan Göktaş, bugün Dinesty Grup bünyesindeki tüm restoranların koordinatörlüğünü yürütüyor. Dilaver Göktaş, Serafina’nın mutfak konseptine ilişkin şu bilgileri paylaşıyor: 
 
“Serafina, Amerikalı bir marka. Biz de burada Amerika’da geliştirilen tüm reçeteleri ve lezzetleri buraya taşıdık. Orijinal İtalyan Mutfağı’na sahibiz. Bunun sırrı, hiçbir ürünün orijinalliğini bozmamamız. Burada Türk lezzetlerine uyarladığımız reçeteleri de öncelikle Amerika’ya onaylatırız. Mutfağımıza aldığımız her bir ürünü özenle seçiyoruz.
 
Taze, doğal ve mevsimsel ürün kullanıyoruz. Örneğin, gerçek mascarpone peyniri tedarik edememişsek, o gün tiramisu yapmıyoruz. Standartlarımızdan vazgeçmemek bize başarıyı getiriyor. Makarnalarımızı, soslarımızı Bebek’te bulunan imalathanemizde kendimiz üretiyoruz.”
 
Zengin İtalyan mönüsü
Serafina’da pizzalardan makarnalara, salatalardan et yemeklerine kadar zengin bir mönü çıkıyor karşınıza. İtalyan usulü klasik Sezar salatası Di Sofia, karides, roka ve şampanya soslu fasulye taneleriyle yapılan Avocados San Pietro, kendi özel tarifleri olan La Focaccia Di Sofia, mercimek, sote ıspanak ve bernez soslu ızgara somon Salmone Dell’atlantico alla Griglia, özel Nutella soslu çilekli focaccia Focaccia alla Nutella ve ıl Tiramisu Serafina’nın öne çıkan lezzetleri…
 
Serafina Kanyon’u diğer şubelerinden ayıran bir özellik, İtalyan lezzetlerine L’Entrecote de Paris’in Fransız Mutfağı’nı da eklemesi. Fransa’nın en bilinen restoranlarından L’Entrecote de Paris’in mönüsünde; tabii ki özel soslu antrikot başta yer alıyor. Mönüde ayrıca, soğan çorbası, salata çeşitleri ve peynir tabağı gibi aperatiflerin yanı sıra t- bone steak, lamp chops, beef strogonof gibi et seçeneklerine ve creme brulee, profiterol, çikolatalı sufle gibi tatlılara yer verilmiş.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler