Nefis ve Lezzetli Taze Fasulye Mücverini Denemelisiniz...

Nefis ve Lezzetli Taze Fasulye Mücverini Denemelisiniz...

Osmanlı Saray Mutfağının vazgeçilmezlerinden olan taze fasulye mücveriyle sizleri selamlıyoruz. Osmanlı ve Türk Mutfağında Mücver denilin...

Yediğimiz yemeklerle zaman yolculuğu yapmaya hazır mısınız? Bu defa 18. yüzyıla gidiyoruz ve Osmanlı Saray Mutfağının  vazgeçilmezlerinden olan taze fasulye mücveriyle sizleri selamlıyoruz. Osmanlı ve Türk Mutfağında Mücver denilince aklımıza ilk gelen genellikle kabak mücveridir ama haydi gelin ezber bozan bu tarifle geçmişe selam edelim. 
 
Mücver aslen Arapça'dan gelen "mücber" kelimesinin günümüze kadar farklılaşıp gelmesiyle dilimize yerleşmiş ve Arapça’da "mücber" kıyılmış, ezilmiş demek, yani bu sebepten mücver genellikle ezilmiş sebzelerle yapılan bir sebze köftesidir. Osmanlı mutfağından pek çok sebzenin mücveri yapılırmış ve en nadide olanlarından birisi de taze fasulye mücveri.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Tam da mevsimindeyken, taze fasulyenin her türlüsüne varım diyenler, koşun gelin bir de bunu deneyin. Türk mutfağına ait ilk yemek kitabı, 1844 yılında basılmış olan "Melceü’t-Tabbahin" (Aşçıların Sığınağı) adlı eserin sahibi Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa’nın tarifiyle, karşınızda taze fasulye mücveri. Ziyade olsun.
 
Nefis ve Lezzetli Taze Fasulye Mücveri Tarifi
Taze Fasulye Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
 
*     350 gram taze fasulye
*     5 adet yumurta
*     1 demet maydanoz
*     3 yemek kaşığı tereyağı
*     2 yemek kaşığı un
*     1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
*     1 çay kaşığı tuz
 
Taze Fasulye Mücveri Tarifinin Püf Noktası
Krep hamuru kıvamında bir karışım elde edeceğiniz için, bir kaşık yardımıyla tavaya dökebilirsiniz. Eğer tek tek pişirmek istemiyorsanız, genişçe bir tavaya tüm malzemeyi koyup bütün olarak pişirebilir ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.
 
Taze Fasulye Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
Fasulyeleri yıkayın ve kılçıklarını temizleyin, ardından tuzlu suda yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika fasulyeleri haşlamaya bırakın.
 
Fasulyeler haşlanırken; yumurtaları bir kaba kırın ve ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin, karabiberle tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın.
 
Fasulyeler haşlandıktan sonra renklerinin solmaması için soğuk sudan geçirin ve haşlanmış fasulyeleri ince ince doğrayın, ardından üstlerine unu serpin ve güzelce harmanlayın.
 
Unladığınız fasulyelere hazırladığınız yumurtalı karışımı ilave edin ve güzelce karıştırın.
 
Yağı bir tavada eritin ve hazırladığınız karışımdan kaşık kaşık tavaya dökerek, altlı üstü güzelce mücverleri kızartın.
 
Kızaran mücverleri bir servis tabağına alın ve servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Mücver tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler