En Kolay Sahur Yemeklerin 'den Çırpılmış Yumurta...

En Kolay Sahur Yemeklerin 'den Çırpılmış Yumurta...

Türk mutfağının önde gelen şeflerinden İftar Ve Sahur Menüleri... Pratik ve kolay, tost tarifleri, kıymalı yemekler, sebzeli yemekler, etli yemekler...

Sahur yemeklerini hazırlamak için erken uyanmak zorunda kalmayacaksınız. Yemek arşivimizden en Hafif sahur Menüleri, en tok tutan ve en kolay yapılabilen sahur yemeklerinden özellikle yumurtalı yemekler, susatmayan yiyeceklerden siz takipçilerimiz için biz Türk aşçı haberleri olarak simden hazırlıklara başlıyoruz. 
 
Modern Türk Mutfağı, Füzyon Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Burak Zafer" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk mutfağının önde gelen şeflerinden İftar Ve Sahur Menülerinden Pratik ve kolay, tost tarifleri, kıymalı yemekler, sebzeli yemekler, etli yemekler ve çok daha fazlasını ramazan ayı boyunca sizlerle paylaşacağız.
 
Şef Burak Zafer'den Çırpılmış Yumurta
En Pratik ve En Kolay Sahur Yemeklerinden Çırpılmış Yumurta
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Çırpılmış Yumurta Kullanılan Malzemeler;
 
*   2 yumurta1 tatlı kaşığı tereyağı (zeytinyağı)
*   Tuz
*   karabiber
 
Çırpılmış Yumurta Hazırlanış Tarifi
 
Çırpılmış Yumurta Benmaride: 
Küçük bir tencereye iki parmağı geçmeyecek şekilde su koyun ve kaynama noktasına geldiği zaman altını kısın. 
 
Tencerenin üzerine, altı suya değmeyecek şekilde bir kap koyup yumurtaları içine kırın, tereyağını ilave edin ve çırpma teliyle devamlı karıştırarak pişirin. 
 
Tereyağı yavaşça eriyecek ve yumurtaya kadifemsi bir doku kazandıracak. Piştiği zaman tuz-karabiberle lezzetlendirin ve kızarmış ekmekle servis edin.
 
Çırpılmış Yumurta Teflon Tavada: 
Tavayı kısık ateşin üzerine koyun ve tereyağını eritin. Bir kapta tuz ve karabiberle çırptığınız yumurtayı tavaya dökün. 
 
Yumurtaları bir spatulayla kısa aralıklarla tavanın kenarlarından ortasına doğru ittirin. Eğer süreyi uzatırsanız çırpılmış yumurta yerine omlet yersiniz.
 
Çırpılmış Yumurta Sos Tenceresinde: 
Soğuk tencereye zeytinyağı koyup yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
 
Pişme aşamasının sonuna doğru tereyağını içine atıp ocaktan alın. Tereyağı pişmesini yavaşlatacak ve lezzet katacak.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Diğer Bir Tavsiyemiz Olan "Ramazan Ayında Saglıklı Kalmanın Sırrı: Süt, Peynir, Yumurta Ve Yoğurt" makalesini ve "Sulu Yemek Tarifleri! İftara Özel Nefis Ana Yemek Tarifleri, Acaba Bugün İftara Leziz Ne Yemek Yapsam?" haberimizi 'de Okuyabilirsiniz...
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Yumurta Yemekleri tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler