Hastalıklara Şifa Evde Nefis Muğla Kebabı Nasıl Yapılır?

Hastalıklara Şifa Evde Nefis Muğla Kebabı Nasıl Yapılır?

“Hiç oğlak eti yemedim” diyenler için çok enteresan bir lezzet. İlk defa yiyenlerin de “bu ne?” dedikleri bir yemek. Görüntü olarak kaynamış suyun...

Hastalıklara Şifa Evde Nefis Muğla Kebabı“Hiç oğlak eti yemedim” diyenler için çok enteresan bir lezzet. İlk defa yiyenlerin de “bu ne?” dedikleri bir yemek. Görüntü olarak kaynamış suyun içinde yüzen küçük bir et parçası. İlk defa yemek istediğimde “verdiğim paraya yazık” dediğim ve yemeden önce beş dakika elimdeki çatal ile bekleyip düşündüğüm bir lezzet. 
 
Çatal diyorum, çünkü beklide dünyada yanında çatal ile servis edilebilen tek çorba. Çorba diyorum, beklide çorba olup dünyada kebab adıyla anılan tek yemek.  Kafanız karıştı değil mi? İlk zamanlar benimde karışmıştı. Şimdi gelelim sulu kebabı özel yapan etkenlere.
 
Sulu kebap kemikli oğlak eti ile yapılır. Yapımında Kemik, Et, iç yağı ve sudan başka bir malzeme kullanılmaz. Fırında en az 8-10 saat pişirilince jelâtin oluşur. 
 
Jelâtin eklem yapısına katılan kollajenin yapı taşıdır. Bu özellik kemik suyunu harika bir eklem koruyucu haline getiriyor. 
 
İnsan vücudu için çok faydalı olan bir kemik suyu ve oğlak eti ile karşı karşıya kalıyoruz. İşte, sulu kebabı özel kılan en büyük özellik budur. Birde sulu kebabın diri karabiber ile servis edilmesi gerekir. 
 
Muğla’da sulu kebap yenirken tabakta et suyu azalınca kebap ustası elinde kepçe ile masaları dolaşır azalan tabaklara et suyu ilave eder. 
 
Bu adettendir ve bunun için para alınmaz. En lezzetli sulu kebap Ula Ve Muğla Menteşede yapılmaktadır.
 
Eklemler ve kemik sağlığı bakımından çok değerli bir yiyecek olup kas erimesine ve saçlara da çok faydalıdır. 
 
Hastalıklara Şifa Yemek Evde Nefis Muğla Kebabı Nasıl Yapılır?
Ula Aşığı Şef Timur Kocabıçak'ın kaleminden Muğla Kebabı "Muğla mutfağı Ve Ula mutfağı"
 
Muğla Kebabı kullanılan Malzemeler;
 
*     3 kg porsiyonluk kesilmiş kemikli oğlak eti
*     500 gr iç yağı
*     1 adet ( 3-4 parça kırılmış) halinde kaval kemiği
*     Su
 
Hastalıklara Şifa Evde Nefis Muğla Kebabı
Muğla Kebabı Yapılış Tarifi:
Derin bir tepsinin tabanına önce kırılmış kaval kemiği, yağ parçalarından birazı, yağın üstüne etler, etlerin üstüne de iç yağının kalanı döşenir.
Tepsi bu şekilde fırına verilir.
 
Etler kızarana kadar bir-bir buçuk saat pişirilir. Etin kızarması, lezzeti açısından önemlidir. Et fırından çıkarıldıktan sonra yarım ya da bir saat dinlendirilir.
 
Etin üstüne, aynı tepside ya da toprak bir tencereye alınarak bolca su eklenir ve tekrar fırına verilir. Kebabın fırına verilmesi akşamüzeri, fırından çıkarılması da sabaha doğru ekmeklerin fırına atılmaya başladığı 04.00-04.30 saatleridir. 
 
Fırında yedi-sekiz saat pişen etler, hamur gibi yumuşacık olur. Servisi, sabah saat 05.30-06.00 sıralarında başlar, saat 10.00-11.00 gibi de biter. Sulu kebap, yanında karabiber, limon ve mevsime göre kuru ya da taze sivri biber ile ikram edilir.
 
Şifa dolu bu lezzet Muğla Menteşe’de ve Ula’da yapılmaktadır.
 
 
Muğla Kebabı "Sulu kebap" Hakkında Önemli Not:
Etin kemikleri ve fazladan konulan kaval kemiklerinin saatlerce pişmesi sonucu et suyunda kolajen oluşur. Kolajen en değerli proteindir.
 
Ama öyle sıradan bir protein değil. O vücudun yapısal bütünlüğünü oluşturan esas protein. Bu nedenle Muğla kebabında mutlaka kemik kullanılmalıdır.
 
Muğla kebabı faydaları:
Vücut elastikiyetini artırır.
Vücudun nem dengesini sağlar.
Kırışıklıkları azaltır, kırışık oluşumunu engeller.
Selülitleri azaltmakta etkilidir.
Tırnakları güçlendirir, kırılmalarını engeller.
Saçları güçlendirir.
Eklem ağrılarına iyi gelir.
Kemik, kıkırdak ve tendonları güçlendirir.
Damar ve kasların elastikiyeti artırır.
Bağırsakları yeniden inşa eder.
Hücrelerin enerji üretimini artırır.
Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
 
Kolajen vücudumuzun her tarafında bulunan, eksildiğinde yaşlılık belirtileri ortaya çıkan, faydaları sayılamayacak kadar çok olan bir proteindir ve Muğla Kebabında bolca bulunur.
 
Hastalıklara Şifa Evde Nefis Muğla Kebabı Nasıl Yapılır?
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Timur Kocabıçak'ın kaleminden ve yemek arşivinden Yöresel yemeklerden iftar menüleri ve tok tutan sahur menülerinde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Evde Muğla Kebabı tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler