Hüdaverdi Akgün;

Hüdaverdi Akgün; "Türkiye Hep Birlikte Yerli Üretime"

En güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için fedakarca çabala 'yan, alın teri döken bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlar...

"Hüdaverdi Akgün" Türkiye Hep Birlikte Yerli Üretime
 
Seracılık ve yerli tohum çalışmaları başladı! Çeşitli fuarlarda ilimizin tanıtımını yapan Bartın Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu As Başkanı Hüdaverdi Akgün, 81 ilde seracılık ve yerli tohum çalışmalarına başladıklarını söyledi.
 
Konfederasyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Akgün, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü de kutlayarak şunları kaydetti:
 
“Çiftçilerimiz; ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde emek verip alın teri döken kesimlerin başında gelmektedir.
 
Biz de bu konuda sorumluluk alıp Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu olarak Taşpakon Gençlik Kolları aracılığıyla 81 ilde seracılık ve yerli tohum çalışmalarına başladık.
 
Bu amaçla Antalya, Giresun, Bartın ve Gaziantep'te ilk seralarımızı kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
İstanbul'da kurucağımız Arge ve Eğitim Mutfağı’mızın açılışını da inşallah en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Seralarımızda yetişen ürünlerle 7 bölgemize ait yemekleri bu mutfaklarda tanıtıp yeni nesillere aktaracağız.
 
Türkiye Hep Birlikte Yerli Üretime’ sloganıyla çıktığımız bu yolda hedefimiz 81 ilimizde faaliyetlerimizi başarıyla sürdürmektir.
 
Bu günlerde tarım ve hayvancılığın her kademesinde çalışan, üreten, vefakar çiftçilerimizin kıymetini bir kez daha anlamaktayız. Verimliliğin artırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürünlerin pazarlara sorunsuz ulaştırılması gibi elzem konularda üreticiye verilecek desteğin ülkemizin ilerleyişinde büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz.
 
En güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için fedakarca çabalayan, alın teri döken bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlar; bereketli, sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl geçirmeleri temenni ederiz.’


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler