Ciğer Çorbası Nasıl Yapılır?

Ciğer Çorbası Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında ciğer çorbası nasıl yapılır? En iyi sakatat çorbalarından ciğer çorbasını daha önce evinizde denemişiydiniz? Şeflerin özel çorba tariflerinden...

Ciğer Çorbası Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk mutfağında ciğer çorbası nasıl yapılır? En iyi sakatat çorbalarından ciğer çorbasını daha önce evinizde denemişiydiniz? Şimdi denemek istermisiniz?
 
Şeflerin özel çorba tariflerinden ve En İyi Çorbalardan ciğer çorbası ile sofralarınızı şenlendirmek istermisiniz?
 
İşte sizlere Türk mutfağı şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’in kaleminden kendi yorumu ile en iyi sakatat yemeklerin tariflerinden ciğer çorbası…
 
Eğer Ciğer çorbasını layıkıyla yaparsanız muhteşem bir lezzet afiyet olsun!!!
 
En İyi Çorba Tariflerinden Ciğer Çorbası Nasıl Yapılır?
En Eski Çorbalardan Ciğer Çorbasında Kullanılacak Malzemeler;
 
*     1 Adet Kuzu Ciğeri 
*     1 Büyük Soğan
*     60 Gr Tereyağı 
*     2 Yumurta
*     6 Bardak Et Suyu 
*     4 Kaşık Sirke
*     Yarım Demet Maydanoz 
*     2 Veya 3 Yemek Kaşığı Kuru Nane
*     2 Tatlı Kaşığı Tarçın 
*     1 Tatlı Kaşığı Karabiber
 
Sakatat Çorbalarından Ciğer Çorbası İşlem Basamakları;
-Zarı çıkarılmış kuzu ciğerini küçük küçük doğrayıp yıkayın ve suyunu süzdürün. Soğanları toplu iğne başı doğrayın. Maydanozu da incecik doğrayın.
 
-bir tencerede tereyağını eritip soğanları ekleyin soğanlar pembeleştikten sonra ciğerleri ekleyin ve kısık ateşte bir iki dakika pişirin. Ciğer fazla pişmesin fazla pişerse sertleşir. 6 bardak sıcak suyu da ilave ederek tuzunu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
 
-yumurta sarılarını sirke ile bir kâsede çırpın. Terbiyeyi çorba suyu ile ılıştırdıktan sonra çorbaya ilave edin.
 
-Ocağın altını kapattıktan sonra maydanoz ve naneyi serpiştirin ve karıştırın. 5-10 dakika dinlendirin ve servis kâsesine boşaltın. Karabiber tarçın serpiştirerek servis edin.
 
En Farklı Çorbalardan Ciğer Çorbası Hakkında Not: 
Damak tadınıza uygun değilse tarçın ilavesi yapmayın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler