Aşçılık mesleğinde Hünerli̇ Eller Sevgi Dolu Dokunuşlar

Aşçılık mesleğinde Hünerli̇ Eller Sevgi Dolu Dokunuşlar

Aşçılık mesleğinde Emek olmadan yemek olmaz. Bilgi ve becerilerle yemeği en güzel şekilde oluşturur ve sunarsınız. Sevgi olmadan lezzet...

Aşçılık mesleğinde Hünerli̇ Eller Sevgi Dolu Dokunuşlar
 
Her sebze ve etin kendine has tat ve aroması vardır. Buna eşlik eden de baharatlardır. 
 
Evet sevgili şeflerim, öğrenci kardeşlerim;
Burada sizlere yapmış̧ olduğumuz yemeklerde birbiriyle özdeşlesen, sevgiyle kaynaşan gıdaların birleşmesiyle oluşup pismiş̧ olarak önümüze gelen bu lezzetli yemeklerin tadını almak ister insanoğlu.
 
Her mevsimin kendine has sebzeleri vardır. 
Mevsiminde yetişen sebzelerin tadına doyum olmaz. Şuda bir gerçek ki o sebzelerde pişerken yanında  olmazda olmazlarından baharat ve insanın sevgisidir. 
 
Aşçılık mesleğinde Emek olmadan yemek olmaz. Bilgi ve becerilerle yemeği en güzel şekilde oluşturur ve sunarsınız. 
 
Sevgi olmadan lezzet olmaz. Sevgi insana hayatında renk katar aynı şekilde yapılan yemeklerde de sevgi ile pişerse o yemeği yemekten zevkle tadına varırsınız. 
 
Aşçılık mesleğinde Sevgi ile pişmeyen yemekten tat almak zordur. Pişirilen yemeklere salçasını baharatını tuzunu atarsınız bunu yaparken sevgi ile yapmaz sanız ne tat alırsınız nede lezzetine varırsınız. Her şeyin dilinde Sevgi yatmaktadır. İnsanların birbiriyle kaynaşması yine Sevgi iledir. 
 
Aşçılık mesleğinin dili de Sevgidir. Sevgisiz aşdan yemek yemek olmaz, sevgisiz olan evlilikten de mutlu olunmaz. Yemeklerinizde sevgi eksik olmasın. 
 
Şef Yücel Başım


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler