Bayram Kömbesi Nasıl Yapılır?

Türk mutfağı şeflerimizden Jale Balcı ‘nın yemek arşivinde nefis bayram lezzetlerinden özel kömbe tarifi. Evde bayram kömbesi yapmak için şeflerin özel kömbe tariflerinden...

Bayram Kömbesi Nasıl Yapılır?
Şef Jale Balcı
 
Kurban Bayramı yaklaşıyor. Her yöreye özgü bayram hazırlıkları evlerde çoktan başladı. Evde bayram kömbesi yapmak için şeflerin özel kömbe tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk mutfağı şeflerimizden Jale Balcı ‘nın yemek arşivinde nefis bayram lezzetlerinden özel kömbe tarifini kendi yorumu ile Türk Aşçı Haberleri Olarak sizlere aktarıyoruz…
 
En İyi Kömbe Tariflerinden Bayram Kömbesi Nasıl Yapılır?
Bayram Kömbesi Tarifinde Kullanılan Malzemeler;
 
*     300 Gram Tereyağı
*     110 Gram Pudra Şekeri
*     1 Paket Vanilya
*     Bir Çimdik Damla Sakızı Tozu
*     1 Çay Kaşığı Kömbe Baharatı
(Yenibahar, Tarçın, Mahlep, Muskat, Zencefil Ve Karanfil Tozlarını Karıştırıp Benzer Tat Elde Edebilirsiniz)
*     3 Yumurta Akı
*     550 Gram Unu
 
En Farklı Kömbe Tariflerinden Bayram Kömbesi İç Harcı İçin;
*     1 Kilo Hurma 
*     220 Gram Tereyağı,
*     Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
*     Ve Yarım Çay Bardağı Su
 
Yöresel Kömbe Tariflerinden Bayram Kömbesi Yapılış Tarifi;
 
Bayram Kömbesi Nasıl Yapılır?
Fırını 180 dereceye ısıtın. Geniş bir kapta 300 gram tereyağını 110 gram pudraşekeriyle karıştırın. 1 paket vanilya, bir çimdik damla sakızı tozu, 1 çay kaşığı kömbe baharatı (yenibahar, tarçın, mahlep, muskat, zencefil ve karanfil tozlarını karıştırıp benzer tat elde edebilirsiniz)
 
3 yumurta akını yağlı karışıma ekleyip karıştırın. 550 gram unu da ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Kulak memesi kıvamına gelince hamurunuz hazırdır. 
 
Bayram Kömbesi İç Harcı İçin; 
1 kilo hurmayı 220 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvıyağ ve yarım çay bardağı suyla mutfak robotunda püre haline getirin. 
 
Ahşap kömbe kalıplarının içine ceviz büyüklüğünde bir hamur parçası koyun. İçini oyarak açın ve hurma karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu yerleştirin, hamuru kapatın. Kalıbı ters çevirip bir yere ucunu vurun, kurabiye elinize düşecektir. 
 
Hepsini bu şekilde yapın. Isıtılmış fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Eğer kalıbınız yoksa avucunuzun içinde hamuru oyarak açın, hurma karışımından koyun ve hamuru yuvarlayarak kapatın.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Jale Balcı’nın yemek arşivinden Yöresel mutfaklardaki Yöresel kömbe tariflerinden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "bayram kömbesi" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.
 
En İyi Bayram Böreklerinden Alt Üst Böreği Tarifi;
 
Türk mutfağının ünlü şeflerinden Jale Balcı’nın kendi yorumu ile ilgili yemek videosundan "ikinci bir tarif" olan bayram sabahlarına has bir lezzet;
 
 
En İyi Bayram Kahvaltılarına “Alt Üst Böreği” Tarifi… 
 
Alt Üst Böreği 'Börek Tarifi' Hamur'u İçin 
 
*     Pirinç (1 Su Bardağı) 
*     400 Gr Un Elenmiş 
*     2 Adet Yumurta 
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz 
*     1 Yemek Kaşığı Tepeleme Yoğurt 
*     120 Gr Tereyağ 
 
En İyi Bayram Böreklerinden Alt Üst Böreği İçi İçin 
*     Maydanoz Doğranmış 
*     Dil Peyniri 
*     Kaşar Peyniri Ve Ezine Beyaz Peyniri 
 
Alt Üst Böreği Üzeri İçin 
*     1 Yumurta Sarısı 
*     1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ 
*     Susam 
*     Çörek Otu 
*     Haşhaş Tohumu

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler