Kanlı Kavurma...

Kanlı Kavurma...

Kanlı kavurma, Muğla mutfağında yeni kesilmiş tavuk ve kanatlı av hayvanlarından yapılmaktadır. Muğla Mutfağında çok lezzetli bir Yörük yemeğidir. En Ünlü Muğla Yemekleri...

Kanlı Kavurma...Kanlı Kavurma...
Timur Kocabıçak Ula Aşığı
 
Kanlı kavurma, Muğla mutfağında yeni kesilmiş tavuk ve kanatlı av hayvanlarından yapılmaktadır. Muğla Mutfağında çok lezzetli bir Yörük yemeğidir.
 
Tavuğun tarihinde;
Yapılan kazı çalışmalarında ilk tavuğun M.Ö 2000 yıllarında güney Asya’da ve Çin’de evcilleştirildiği düşünülmektedir. 
 
Tavuğun Evcilleştirmesi, uzun zaman sonra Orta Asya’da devam etmiştir. Avlanan kanatlı hayvanın tüylerini av esnasında temizlemek zordur. 
 
Avcılar İlk kanlı kavurmayı pişirmek için yeni kesilen kanatlı hayvanın derisini soymuşlar. Et tazeyken doğrayarak kavurmuşlardır. Bu nedenle yemeğin ismi “kanlı kavurma” olarak kayıtlara geçmiştir. 
 
Günümüzde kanlı kavurma yapmak için tavuğun derisini tüyleriyle birlikte yüzmeye gerek yok tabii ki. Kanlı kavurma yemeğimizi layıkıyla yapan yerlerden birisi Milas yolu, Beypınarı mevkiinde bulunan lokantalardır. 
 
Kesilmiş olan köy tavuğunun iç organları alındıktan sonra üzerine kaynar su dökülerek tüyleri temizlenir. 
 
İyice temizlenen köy tavuğu ocakta ateş üzerine tutularak varsa üzerinde kalan tüyleri yakılarak temizlenir. Bu uygulamaya tütsüleme adı verilir. Kesilen hayvanın piliç veya tavuk olması tercih edilir. Erkek horoz sert olacağından pek tercih edilmez.
 
Kanlı kavurma yapmak isteyenler için tarifini paylaşıyorum. Şimdiden herkese afiyet olsun.
 
En İyi Muğla Yemekleri Ve Tavuk Yemeklerinden Kanlı Kavurma Nasıl Yapılır?
 
Kanlı Kavurma...
En Ünlü Muğla Yemeklerinden Kanlı Kavurmada Kullanılan Malzemeler:
 
*     1 Adet Köy Tavuğu( Satır İle Kuşbaşı Doğranmış)
*     Az Soğan
*     2-3 Diş Sarımsak
*     Zeytinyağı
*     1 Yeşilbiber
*     1 Domates
*     Tuz
*     Karabiber Ve Pulbiber
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Lezzetlerden Kanlı Kavurma Yapılış Tarifi:
Köy tavuğu satır ile kuşbaşı şeklinde kemikli olarak doğranır. Önce harlı, sonra orta ateşte tavuk parçaları kavrulurken içine az soğan, sarımsak ve yeşilbiber ilave edilir.
 
Pişmesine yakın içine doğranmış domates koyularak kavrulmaya devam edilir. Domatesleri çok eritmemek gerekir. Tuz ve karabiber ilave edilerek ocaktan indirilir.
 
Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler