Türkiye Aşçılar Federasyonu Basın Bildirisi...

Türkiye Aşçılar Federasyonu Basın Bildirisi... "TAFED"

Gaziantep fıstık hasadı etkinliğine davet edilenlerin sadece Istanbul'dan olması kurumumuza hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bugün gel...

Türkiye Aşçılar Federasyonu Basın Bildirisi... "TAFED"
 
Federasyonumuz kurulduğu 2006 yılından bu yana Türkiye'nin 7 bölgesinde ve dünyada, Türk mutfağını tanıtıp, Kadim Anadolu topraklarının eşsiz güzellikteki ürünlerinin tanıtımı için uzun yıllardır mücadele etmektedir. 
 
Memleketimizin her karış toprağını milli ve manevi değerlerini sahiplenerek, Aşçılık mesleğinin gelişimi ve geleceğe aktarımı için çalışmalarını sürdürmektedir. 
 
Özellikle geleceği ilmek ilmek dokuyacak olan gençlere bu değerleri öğretip, öncelikle kendi mutfaklarına sahip çıkıp kendi ürünlerini kullanıp bu ürünleri Avrupa sahnesinde daha değerli hale getirmeleri için çalışmalarımız sürdürülmektedir... 
 
Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla federasyonumuz Gaziantep'in UNESCO ödülü almasına öncülük etmiş, yine Afyon ve Hatay'ın UNESCO ödülleri'ne değerli katkılarda bulunmaktayız... 
 
Bu hafta içerisinde başlayan Gaziantep fıstık hasadı etkinliğinde Istanbul'dan ve yurt dışından şeflerin katılım yaptığını gördük.. 
 
Uzaktan bakıldığında Gaziantep'e değer katan güzel bir etkinlik olarak görülmektedir, Lakin bilinmesi gereken birkaç hususu da paylaşmak isteriz.. 
 
Gaziantep'te yetişen bu değerli fıstığın ülkemizin dört bir yanında 81 vilayetinde değerli ustaların ve şeflerin ellerinde hayat bulduğunu bilerek, Bu etkinliğe davet edilenlerin sadece Istanbul'dan olması kurumumuza hayal kırıklığı yaşatmıştır.. 
 
Türkiye sadece Istanbul'dan ibaret değildir, doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile tanıtılmaya ihtiyacı olan bu fıstığın güzelliklerini daha çok kişiyle paylaşılmasını ümit ederdik.. 
 
Her zaman ifade ettiğimiz gibi Anadolu mutfağının ve ürünlerinin gelişimi için öncelikle olarak kendi şehrimizin gelişmesi, öğrencilerimizin kendi mutfaklarına değer vermesinin sağlanması, Ürünlerimizin inovasyon çalışmalarını yaparak Avrupa'da kullanılmasını sağlamak bizlerin elinde... 
 
Avrupa'dan gelen şeflerimiz le bu güzellikleri paylaşmak ve ortak mütabakatta çalışmak da çok önemli... Devlet kurumları tanıdığı ülkemizin gelişimi için çalışan bütün STK ların Bu etkinlikte olmasınının Gaziantep'e daha çok değer katacağını düşünüyoruz... 
 
Bu bağlamda yapılan etkinlikte yukarıda yazdığımız hassas hususların eksikliği göz önüne alınarak Gaziantep ve Ülkemize hayırlı olmasını dileriz. 
 
Şef Zeki Açıköz
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı  


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler