Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendiririz?

Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendiririz?

Bağışıklık Sisteminin Önemi Nedir? Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Neler Yapmalıyız? Bağışıklık Sistemi Hangi Yiyecekler ile Güçlenir?

Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendiririz?
Şahan Mirza Özdemir 
 
Bağışıklık sistemi vücudumuzun dışarıdan gelen zararlı maddeler ve mikroplar gibi etkenlere karşı olarak kendisini koruma amaçlı kullandığı vücudun savunma sistemine denir. Günlük yaşantımız içerisinde bağışıklık sistemimiz virüs, bakteri, mikrop ve kanserojen maddeler gibi zararlı etkenlerle birçok kez karşı karşıya kaldığı oluyor. Gerek yaşamımıza devam etmemiz için gerek de sağlığımızı korumamız için bu zararlı etkenlerle bağışıklık sistemimizin savaşması gereklidir.
 
Bağışıklık Sisteminin Önemi Nedir?
Vücudumuzda hem öğrenip hem düşünerek bunları hafızasında bulundurabilme özelliğine sahip yalnızca 2 sistem bulunmaktadır. Bunlardan birisi beyin diğeri ise tahmin edeceğiniz üzere bağışıklık sistemidir. Bağışıklık sistemi geçmişten günümüze atalarımızın bizlere genetik olarak aktardığı bilgileri bir virüse veya koronavirüs ve hastalığa karşı kullanarak mikropla savaşmaktadır. Daha sonrasında bu savaşı unutmayarak hafızasına atar ve diğer benzer durumlarda ne yapacağını, nasıl bir yol izleyeceğini daha iyi bilmektedir. 
 
Refleks olarak verdiğimiz cevaplar da buna örnektir. Aslında bize enjekte edilen şey güçsüz mikroplardır. Bağışıklık sistemimizin bir diğer önemi de aşı olduğumuz zaman bağışıklık sisteminin hafızasından yararlanırız.  Bağışıklık sistemimiz bu mikropları nasıl öldüreceğini anlar ve benzer mikrop tekrar vücuda girmeye çalıştığı zaman ne yapması gerektiğini bilmektedir. 
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Neler Yapmalıyız?
Bağışıklık sistemi vücudumuzun diğer sistemleriyle koordinasyon içerisinde çalıştığı için yalnızca beslenme planımıza dikkat etmemeli bunun yanında hijyen kurallarına, uzman doktorların tavsiye ve önerilerine dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda dikkat etmemiz gereken diğer birkaç özelliği maddeler halinde sıralayalım;
 
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin "Düzenli Olarak Bir Egzersiz Programı Yapıp Uygulamak"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin "Alkol Ve Sigaradan Uzak Durmak"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin "Uyku Düzenimize Yeterince Özen Göstermek"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin "Mümkün Olduğunca Az Strese Girmek"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin "El Ve Ağız Hijyenimize Dikkat Etmek"
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyecekler Nelerdir?
Dengeli ve düzenli olarak hazırlanan bir yeme programı sağlıklı hayat için önemli bir rol oynamaktadır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirdiğine inandığımız yiyeceklerden birkaçını maddeler halinde sıralayalım;
 
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Bitter çikolata"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Ispanak"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Tatlı patates"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Sarımsak"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Brokoli"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Zerdeçal"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Kefir"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Badem"
-*Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyeceklerden "Ay çekirdeği"


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler