Evde Çalışanlar İçin Şeflerden Beslenme Önerileri Nelerdir?

Evde Çalışanlar İçin Şeflerden Beslenme Önerileri Nelerdir?

Pandemi ile birlikte hayatımızda yeni bir dönem başlarken, pek çok sektörün hala evden çalışma sisteminde olduğunu biliyoruz. Bağışıklık sistemi...

Evde Çalışanlar İçin Şeflerden Beslenme Önerileri Nelerdir?
Taşpakon - Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu
 
Pandemi ile birlikte hayatımızda yeni bir dönem başlarken, pek çok sektörün hala evden çalışma sisteminde olduğunu biliyoruz. Bu süreçte Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için evden çalışırken dengeli beslenme ve sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gerekten 5 önemli maddeyi sizler için sıraladık:
 
-Bağışıklık Sisteminizi Güçlendiren Besinler Tüketin.
 
-Hem bedensel hem zihinsel olarak sizi zinde tutacak ve bağışıklığınızı güçledirecek; haftada en az 2 kez balık, zencefil, zerdeçal, yoğurt ve kefir, sarımsak gibi besinleri tüketmeyi ihmal etmeyin.
 
-Mutfakta çalışmayın
Mutfakla çalışma ortamınız arasına mesafe koyun. Yalnızca öğünlerinizi tüketmek için mutfağı kullanın. Böylece çalışma ortamınızdan arada uzaklaşıp, hareket etmek için bahaneniz de olur.
 
-Öğünlerinizi planlayın ve aç kalmayın.
İş yerinizdeki gibi bir yemek saati planlayın. Ve o saatte ara verin. Kendinizi aç bıraktıkça enerjiniz düşmeye başlar. Yemek tercihlerinizde; karbonhidrat ağırlıklı besinler yerine, protein odaklı besinler tüketmeye dikkat edin.
 
-Fazla kafein tüketmeyin.
Fazla kafein sonucu baş ağrısı, sinirlilik hali ve yorgunluk gibi sonuçlar getirir.
 
-Yemek yerken çalışmayın.
Dikkatinizin dağılması tokluk hissinizi etkileyebilir. Yemeğinizi yerken başka bir işle ilgilenmeyin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler