Türk Mutfak Kültürünü Geleceğe Miras Bırakmak...

Türk Mutfak Kültürünü Geleceğe Miras Bırakmak...

Türk yemek kültürünü günümüze aktarmak ve gelecek nesillere miras bırakmak. Anadolu toprakları her bakımından olduğu...

Türk Mutfak Kültürünü Geleceğe Miras Bırakmak...
Şef Seyit Çetinkaya 
 
Unutulmaya yüz tutmuş yemekleri hatırlatmak yöresel ve eski yemek kültürümüzü davet sofralarında canlandırmak geçmişle günümüz arasında köprü kurabilmek...
 
Türk yemek kültürünü günümüze aktarmak ve gelecek nesillere miras bırakmak...
 
Anadolu toprakları her bakımından olduğu gibi mutfak kültürü bakımından da eşsiz bir zenginliğe sahip Anadolu’nun diğer yemekleri gibi değişik yörelere Türk Mutfağı Şefleri dalga dalga yayılmışlardır.
 
Geleneksel Anadolu mutfağı zenginleşmiş ve çeşitlenmiş Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kalkıp dünyanın değişik bölgelerine yerleşen aşçılarımız kendi eşsiz lezzetlerininide beraber götürmüşler ve bir nevi kültür temsilciliği yapmışlardır.
 
Bu yemeklere gösterilen yoğun ilgi zengin damak tadımızın ve çeşitliğimizin bir başka göstergesidir.
 
Türkiyenin çeşitli yerlerinde kalkıp dünyanın değişik bölgelerine yerleşen aşçılarımız kendi eşsiz lezzetlerininide beraber götürmüşler ve bir nevi kültür temsilciliği yapmışlar.
 
Bu yemeklere gösterilen yoğun ilgi zengin damak tadımızın ve çeşitliğimizin bir başka göstergesi ise...
 
Tabi yemek kültürü denince yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temeli olduğu ilkesini unutmadan
Yemek için yaşama değil de yaşamımızı devam ettirmek için yemek...
 
Ama bunu yaparken de kültürümüze has damak tadımıza uygun yemekleri tatmak gerekir diye düşünüyorum.
 
Bugün bu yemeklerin tespiti tekrar hayata geçirilmesi ve geliştirilmesi için orijinal yemek tarif ve reçeteler yeterince yayılmadı diye düşünüyorum...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler