Muğla mutfağında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında karnabahar kızartması nasıl yapılır? En iyi yöresel lezzetlerimizden Karnabahar Kızartmasının püf noktaları nelerdir? Yöresel...

Muğla mutfağında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır? 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Yeliz Tezcan Bingöl”
 
Egenin incisi Muğla mutfağında karnabahar kızartması nasıl yapılır? En iyi yöresel lezzetlerimizden Karnabahar Kızartmasının püf noktası nelerdir? Yöresel kızartma lezzetine Karnabahar Kızartması yapabilmek için nelere dikkat edilir?
 
Evinizde en iyi vegan yemekleri arasında da bulunan karnabahar kızartması yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere Muğla yöresel yemeklerinde uzman Yöresel Lezzet Taşıyıcısı Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden ve kendi yorumu ile Karnabahar Kızartması tarifi…
 
Muğla Mutfağında En Pratik Lezzetlerden Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır? 
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kızartmalardan Karnabahar Kızartması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Orta Boy Karnabahar 
*     2 Yumurta
*     3 Yemek Kaşığı Un
*     1 Çay Kaşığı Karabiber 
*     1.5 Su Bardağı Su
*     Tuz
*     2 -3 Diş Sarımsak 
*     Limon
*     Kızartmak İçin Zeytinyağı 
 
Muğla mutfağında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır? En İyi Kızartma Tariflerinden Muğla Mutfağında Karnabahar Kızartması Yapılış Tarifi:
 
Karnabaharı parçalara ayırıp yıkayalım.  Tencereye yerleştirip tuz serpip az suyla haşlıyoruz. Çok çabuk haşlanıyor. 
 
Yumuşayınca fazla pişirmeden ocaktan alıp süzgüye koyuyoruz. Karnabaharlar süzülürken yumurta, un, karabiber, tuz ve suyu koyup iyice çırpıyoruz. 
 
Akışkan kıvamlı olması gerekiyor. Tavaya yağı koyup karnabaharları hazırladığımız sosu bulayıp kızartıyoruz. 
 
Kızartma işlemi bitince sarımsakları tuzla dövüp limon suyu ilave edip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu karnabaharların üzerine gezdiriyoruz. 
 
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt da kullanabiliriz. Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Yeliz Tezcan Bingöl ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler