Susam Helvası

Susam Helvası "Çıtırmak"

Evinizde "Çıtırmak" yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarının tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz? Muğla mutfak kültüründe Susam Helvası "Çıtırmak" nasıl yapılır?

Susam Helvası "Çıtırmak"
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Özge Sabancı Yalçın"
 
Muğla mutfak kültüründe Susam Helvası "Çıtırmak" nasıl yapılır? En iyi muğla lezzetlerinden Susam Helvası yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır. 
 
Evinizde "Çıtırmak" yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarının tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere yöresel mutfaklarımızdan Susam Helvası yani "Çıtırmak" tarifi…
 
İyi Akşamlar Muğla Mutfağı Dostları, 
Bugün çıtırmak, çitirmek, gıvam, kıyam, susam helvası olarakta bilinen bir Muğla lezzetini sizlerle buluşturuyorum. 
 
Şeker, glikoz ve katkı malzemeleri içermeyen doğal bir atıştırmalık bu lezzet, kahve yanının vazgeçilmezi haline geldi. 
 
Sıklıkla susam, ceviz (fıstık yada badem) ve baldan yapılan çıtırmağı bugün pekmez ile yaptım. Göz kararı susam ve cevizi rengi değişene kadar kavurdum. 
 
Susam Helvası "Çıtırmak"
Biraz pekmezi de ekleyerek bir iki dakika susamlar biribirini tutmaya, göz göz olana dek pişirmeye devam ettim. 
 
Yağlı kağıt üzenine kaşıkla serip, sıcaklığı azalana kadar beklettim. Tam soğumadan dilimledim. Nasıl da çıtır çıtır oldu çıtırmağım? 
 
Herkese tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Özge Sabancı Yalçın 'a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler