Tarhana Nedir?

Tarhana Nedir?

İsminin Farsça bir kelime olması onun lezzetini değiştir mi bilemem. Saklanabilir kurutma 'lıklardan olan tarhana aslında fukara yiyeceğidir. Saklanabilir kurutmalıklardan olan...

Tarhana Nedir?
Şef Mustafa Polat
 
İsminin Farsça bir kelime olması onun lezzetini değiştir mi bilemem...
 
Saklanabilir kurutmalıklardan olan tarhana aslında fukara yiyeceğidir. Kıtlık zamanı av hayvanlarının vurulup güneşte kurutularak tüketilmesi ile beraber, tarhana da bu sürece dahil olmuştur.
 
Dövülmüş buğday (hedik) kaynatıldıktan sonra soğutma işlemi başlar. daha sonra yoğurt ile karıştırılıp bez torbalara konularak mayalanmaya bırakılır.
 
Tarhana Nedir?
Fermantasyon işlemi bittikten sonra bez, naylon yada buğday sapına avuçlanarak dizilir.. kurutma işlemi birkaç gün sürüyor
 
Günümüzde bu işlev yerini endüstrüyel makinalara bıraksa da Anadolud mutfağında halen bu gelenek devam etmektedir.
 
Kış aylarının vazgeçilmez fukara çorbası olan tarhana, bol kalsiyum ve karbonhidrat içerir..
 
Şeker pancarı ile pişirilmesi ayrı bir lezzet verir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler