Arapaşı...

Arapaşı...

En farklı yöresel lezzetlerimizden Arapaşı; Yöremizde özellikle kış aylarının en soğuk günlerinde yapılan bir yemeğimizdir. Ana malzemesi köy tavuğu ve mısır unu. En iyi tavuk yemekler...

Arapaşı
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Leyla Güpoğlu"
 
Mergenli köyümüzden, günaydınlar... 
 
En farklı yöresel lezzetlerimizden Arapaşı; Yöremizde özellikle  kış aylarının en  soğuk günlerinde yapılan bir yemeğimizdir. Ana malzemesi köy tavuğu ve mısır unu. 
 
En iyi tavuk yemeklerinden Arapaşı Yapılışı ; Temizlemiş tavuğu (hazır tavukla yaptım) orta büyüklükte kemikli olarak doğradım.
 
Arapaşı
Tencerede 2 adet irice doğradığım kuru soğanı z.yağıyla kavurup, tavuğu ilave edip iyice kavurdum. 2 kaşık Biber salçası ekleyip biraz daha kavurup, tuz, acı kuru biberleri ve suyunu ekleyip pişiriyorum. 
 
En iyi yöresel lezzetlerimizden Arapaşı Hamuru için; 
 
Arapaşı
16 su bardağı suyu bir tencereye koyup ocağı yaktım. 6 su bardağı mısır ununu  sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekleyip, tuzunu da koyup iyice  pişiriyorum (piştiğini anlamak için hamurdan tatlı kaşığı ile küçük bir miktar tabağa koyulur, hafif soğuyunca  hamur tabağa yapışmazsa, pişmiştir.) Hamur tamamen soğuyunca keserek dilimliyorum. 
 
Tavuk yemeğimizden (yemek sıcak, hamur soğuk olacak) tabağa alıp, içine hamur dilimlerinden koyup, üzerine turunç ekşisi sıkıp , ocakta ütülmüş acı kuru biberleri ufalayıp yiyoruz. 
 
Arapaşı
Deneyecek olanlara Afiyetler olsun.
 
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Leyla Güpoğlu 'ya mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler