Bamya Çorbası Tescillendi...

Bamya Çorbası Tescillendi...

Konya Büyükşehir Belediyesinin başvurusuyla Konya'ya has bir lezzet olan Bamya Çorbasının tescili alındı. Bu kapsamda Konya yemeklerini tescillemek için Türk Patent ve Marka...

Bamya Çorbası Tescillendi...
 
Konya Büyükşehir Belediyesinin Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı Coğrafi İşaretler Tescil başvurusunun ardından Konya mutfağına has bir lezzet olan "Bamya Çorbası"nın tescili alındı.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin lezzetlerine ve yöresel ürünlerine sahip çıkmak ve gastronomi turizminin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu'na Coğrafi İşaretler Tescil başvurularında bulundu. 
 
Konya Büyükşehir Belediyesinin başvurusuyla Konya'ya has bir lezzet olan Bamya Çorbasının tescili alındı.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın Selçuklu Saraylarına dayanan mutfak kültüründeki lezzetli yemekleri Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak ve gastronomi turizminin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 
 
Bu kapsamda Konya yemeklerini tescillemek için Türk Patent ve Marka Kurumu'na Coğrafi İşaret Tescil başvurularında bulunduklarını kaydeden Başkan Altay, "Fırın Kebabı, Ekmek Salması, Tirit, Su Böreği, Etli Yaprak Sarması gibi Konya mutfağına ait birbirinden güzel lezzetlerin olduğu 51 adet yemek listesiyle Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığımız müracaatta listenin başında bulunan Bamya Çorbası, başvurusu kabul edilen ilk yemek oldu. 
 
Şehrimiz için hayırlı olsun" dedi. Bamya Çorbası Coğrafi İşaret Tescil Belgesi, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu'ya takdim edildi.
 
Bamya Çorbası Tescillendi...Tescilli Yemeklerimizden ve Şeflerin Özel Tariflerinden Bamya Çorbası Nasıl yapılır?
"Doç. Dr.  Yılmaz SEÇİM" 
 
Meşhur Konya Mutfağından Bamya Çorbası Tarifi...
 
Bamya Çorbası Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler
 

*     100 G Kuru Çiçek Bamya 
*     200 G Kuzu Eti
*     1 Adet Soğan 
*     1 Yk Domates Salçası
*     1 Yk Biber Salçası 
*     1 Yk Tereyağı
*     Sıvı Yağ 
*     Tuz
*     2 Adet Limon 
 
Bamya Çorbası Tarifi İçin İşlem Basamakları Nelerdir?
 
Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. 
Limonlu suda yıkayın. 
Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın.
Soğanı toplu iğne başı, eti kuşbaşı doğrayın. 
Tencereye sıvı yağı (kuyruk yağı ib.) koyarak önce eti kavurun. 
 
Ardından soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. 
Salçaları da etlerin üzerine alın. 
Suyunu koyun ve tuz ekleyip kapağını kapatın ve kaynatın.
-Su kaynayınca limonun suyunu ekleyin. 
Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. 
Çorbanın yoğunluğuna göre su ekleyebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler