Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası Lezzetler

Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası Lezzetler

Defne Restoran, sabah kahvaltısı ve açık büfe akşam yemeği hizmetinin sunulduğu ana restoran konumunda. Burada Anadolu mutfağı ...

Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası Lezzetler
 
Geçtiğimiz Ekim ayında resmi açılışını gerçekleştiren BN Hotel Thermal &cSpa, Mersin'in İçmeler Mevkii'nde bulunuyor. 102 dönüm araziye konumlanan otelin narenciye ağaçlarıyla dolu bahçesi de konuklarına doğayla iç içe bir tatil deneyimi yaşatıyor. Kahramanmaraş'ın önde gelen Balsuyu ve Narlı ailelerinin yatırımı olan otel, ismini de yatırımcılarının soyadlarının ilk harflerinden alıyor.
 
Otelin mimari ise Erdal Tusavul Otelin bünyesinde toplamda 246 oda bulunuyor. Bu odalar aile, deluxe, deluxe plus, dublex, kral dairesi gibi farklı konseptlerde kurgulanmış. Ayrıca otelin bünyesinde üç adet villa da bulunuyor. 
 
Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası LezzetlerKonuklarına sunduğu olanaklarla ön plana çıkıyor BN Hotel Thermal &Spa Mersin, konuklarına hem doğayla baş başa vakit geçirme hem de termal olanaklarından yararlanıp bakım ve güzellik hizmetleri alabilme imkanı sunuyor. Misafir portföyü de bu doğrultuda sağlık ve bakım konularına önem veren konuklardan oluşuyor. 
 
Otelin bünyesinde hizmet veren spa merkezi 11 bin 500 metrekare alanda kurgulanmış Türkiye'nin en büyük teknolojik donanımını bünyesinde barındıran merkezi unvanına sahip. Spa merkezinde konuklar Türk hamamı, buhar banyosu, sauna, kar çeşmesi, macera duşu gibi alanları kullanabilirken masaj ve vücut bakımı hizmetleri de alabiliyor. Otelde ayrıca bebekler için hazırlanan baby spa hizmeti de bulunuyor. 
 
Otelin bünyesinde 23 adedi termal havuz olmak üzere 35 adet açık ve kapalı havuz bulunuyor. Bu havuzlar kadınlara, erkeklere ve ailelere özel olarak farklı şekillerde kurgulanmış durumda. Doğal termomineralli kaynak suyu en değerli birkaç termal kaynaktan biri olarak gösterilen BN Hotel Thermal & Spa Mersin, tedavi edici termal oteller grubuna dahil. Tüm bu sağlık ve bakım hizmetlerinin yanında otelde her zevke hitap edebilecek birçok alan kurgulanmış. 
 

Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası Lezzetler

Öyle ki otelin bünyesinde balo ve toplantı salonu, business center, sinema, disko, bowling oyun salonu ve workshop salonu gibi birçok imkan yer alıyor. Çok amaçlı aqua park, çocuklar için mini olup, çeşitli doğa aktiviteleri ve yürüyüş kortları da konukların beğenisini kazanan diğer hizmetler. Ayrıca otel bünyesinde kuaför hizmeti de mevcut. 
 
İddialı restoranlarında hem Türk hem uluslararası lezzetler başrolde BN Hotel Thermal & Spa'nın mutfağı deneyimli Evrensel Executive Chef Fikret Özdemir'e emanet Türk ve Portekiz vatandaşı olan Şef Özdemir aynı zamanda Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanlığı görevini de yürütüyor. 
 
Garson olarak sektöre adım atan Özdemir mutfağa olan ilgisinin peşinden giderek Fransa'da gastronomi eğitimi alıp ardından İsviçre, Portekiz, Almanya, Fransa'da önemli uluslararası zincir otellerde çalışarak mesleğinde tecrübesini arttırmış. Tüm bu süreçte de dünya çapında beş farklı Marriott otelinin ön açılış görev ekibinde çalışmış. 
 
Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası Lezzetler
Türkiye'ye döndüğünde de yine önemli uluslararası zincir otellerin mutfağında gördüğümüz Evrensel Şef Fikret Özdemir, Türk, Portekiz, Fransız, Latin Amerika, Tayland ve Hint mutfağında uzmanlığıyla biliniyor. 2018 yılı Haziran ayında altı yıllık çalışmanın sonucu olarak sektöre "Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu" kitabını da kazandıran Özdemir, 2019 yılından beri BN Hotel Thermal Spa Mersin'de uluslararası tecrübeleri ile lokal lezzet tutkusunu birleştiriyor. 
 
Otelin bünyesinde iki adet restoran yer alıyor. Defne Restoran, sabah kahvaltısı ve açık büfe akşam yemeği hizmetinin sunulduğu ana restoran konumunda. Burada hem Anadolu'dan hem de uluslararası mutfaklardan şekillenen lezzetler konukların beğenisine sunuluyor. Lale Restoran ise A La Carte olarak hizmet veriyor. Burada nasıl bir menü oluşturduğunu ise Özdemir şöyle anlatıyor: "Otelimizde Anadolu, Akdeniz ve uluslararası mutfaklardan lezzetler sunuyoruz. 
 
Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası LezzetlerÇok farklı kültürleri deneyimlemiş evrensel bir şef olmamdan dolayı mutfağımda bu kültürleri buluşturarak uluslararası mükemmeliyeti lokal bir tutkuyla hazırlıyorum. Özellikle A La Carte hizmet veren Lale Restoran'da gastronomik tecrübelerimden dolayı çok zengin lokal, ulusal ve uluslararası lezzetlerden oluşan menüler hazırlıyorum." 
 
Fikret Özdemir Kimdir?
 
Türkiye’deki öğrenimini tamamladıktan sonra ailesi ile birlikte Avrupa’ya giden Fikret Özdemir, aşçı garson olarak gastronomi dünyasının kapılarını araladı. Aşçılığa duyduğu ilgi nedeniyle Fransa’da 18 ay gastronomi üzerine eğitim aldı.
 
Gastronomi eğitiminin ardından 1993 yılında İsviçre’nin Lausanne kentine bağlı Payern kasabası yakınlarında bulunan LacNeuchatel’in kıyısındaki Restaurant Du Chato’da profesyonel olarak meslek hayatına başladı. Daha sonra 1998 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde hizmet veren Frankfurt Marriott Hotel’de aşçılık görevini sürdürdü. Otelin çeşitli aşçılık bölümlerinde çalıştı. 2001 yılında Portekiz’de bulunan Lizbon Marriott Hotel’e transfer oldu. 
 
Bu sürede mutfak şefi unvanını aldı. 2007 yılında Hamburg Marriott Hotel’de görevine devam ederken “eve dönüş” olarak nitelendirdiği İstanbul teklifini kabul etti. 2009-2013 yılları arasında İstanbul Marriott Hotel Asia’yada Executive Chef olarak hizmet verdi. 2013 yılının Mart ayında Radisson Blu Hotel, Şişli’ye geçiş yaparak, Executive Chef pozisyonunda transfer oldu.
 
Fikret Özdemir Kaç Yaşında?
 
1 Eylül 1968 doğumlu, evli ve iki çocuk babası olan Fikret Özdemir, Fransızca, Portekizce, Almanca ve İngilizce biliyor.
 
Bn Hotel Thermal & Spa Doğal Termomineralli Termal Kaynak Suyumuz
 
Suyumuz 6268 mg/lt mineral değeri ile doğal termomineralli termal kaynak suyudur. Bu özelliği ile ülkemizin en değerli birkaç termal kaynağından biri olup banyo ve içme kürü olarak kullanılabilmektedir. Termal sular 38 ile 41 derece arasında kullanıldığı takdirde sağlığınıza faydalı etki sağlamaktadır. 
 
Havuzlarımızın sıcaklığı 38 ve 41 derecedir. Doğal kaynağından gelen suyumuz herhangi bir karışıma uğramadan doğal mineral zenginliği korunarak siz değerli misafirlerimizin hem banyo hem de içme olarak kullanımına sunulmaktadır. Termal havuzların, yüzme değil dinlenme olarak ve en fazla 10 dakika süre ile kullanılması önerilmektedir. 
 
Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası Lezzetler
Aksi takdirde sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Sağlık Bakanlığı talimatına göre yüzme havuz suyu sıcaklığı 28 derece üzerine çıkarılamamaktadır. Termal havuzlardaki suyumuz içilmez. İçme kürü uygulamamız Termal Su Uzmanımızın tavsiyesi ile yapılır. Su içme alanımız 2. Kat SPA Atrium katında bulunmaktadır.
 
Termal suyumuz zengin mineraller içermektedir. Bu mineraller sağlığınız için olumlu etki sağlamaktadır. Yaşam kalitenizi yükselterek, canlandırıcı ve tonik bir etki yaratır. Otelimiz tedavi edici termal oteller grubuna dahildir. Hizmetimizde içme kürü, banyo kürü ve doğal inhalasyon yöntemlerine göre peloid mineralleri ile doyurulmuş 38° ve 41° termal havuzlar ile bir dizi özel masaj (sağlık, kozmetik), bakım ve güzellik imkanları sunulmaktadır.
 
Vücudunuzu zinde tutar. Ayrıca vücudun doğal savunmasını güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır. Vücudunuzun kaybettiği tuzu geri kazandırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Sindirim sistemini çalıştırır ve düzende tutar. Gastrointestinal hastalıkları tedavi eder. Doğal bir antioksidandır. Diyabet semptomlarını hafifletmek için kan şekeri seviyelerini düzenler. Balgamı inceltir ve akciğerlerden atar. Kemikleri ve dişleri güçlendirir. 
 
Kalsiyum kaybını önler. Safra düzenini ayarlar, kolesterol seviyelerini düşürür, tiroid bezinin etkinliğini arttırır. Beyin fonksiyonlarını iyileştirir, stres direncini artırır. Hastalık ve yoğun stres sonrası vücudu eski haline getirir, saçları, tırnakları güçlendirir, cildi elastik hale getirir.
 
Sularımız güçlü bir immünomodülatördür, vücudun şeklini ve tonunu korumaya yardımcı olur, cildin güzelliği, sinir sisteminin gevşemesini sağlar, romatizmal hastalıkları hedef alır, büyük ve küçük eklemlerde (omurga, omuz, kalça, diz eklemleri) ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Ortopedik rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı olur. Suyun iyileştirici özellikleri, tüm organizmanın genel olarak iyileştirilmesi ve canlandırılması için bir dizi problemle mükemmel bir şekilde baş eder.
 
Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası Lezzetler
Vücuttaki su eksikliği, cilt ve kas elastikiyetinde azalma, lenf ve kan kalınlaşması, bağırsak fonksiyonunda bozulma ve tüm sindirim sisteminde tahribat, eklem ağrıları ve baş ağrılarına neden olur.
 
Modern yaşamın tüm rahatsızlıkları ve ritmi ile nasıl baş edilir? Cevap basit- vücudu nemle doyurun! Termal suyumuz vücudu iyileştirir, enerjiyi geri kazanmaya, metabolizmayı güçlendirmeye yardımcı olur. Akdeniz'in parlayan termal yıldızı sizleri dinlenmeye ve zindeliğe davet ediyor! Otelimizde magnezyum yönünden zengin doğal kaynaklar bulunmakta. Bu zenginliği ile, Mg içeriği bakımından ülkemizdeki en değerli kaynaklardan biridir! Mg kimyasal elementi, insan vücudundaki tüm metabolik süreçlerde yer alan bir alkali toprak metaldir. 
 
İzole element, vücudun tüm organlarının ve sistemlerinin normal çalışmasını sağlayan birçok işlevi yerine getirir. İnsan vücudunda 300'den fazla işlemde yer alır ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Protein ve kalsiyumun asimilasyonuna ve üretimine ve ayrıca glikozun parçalanmasına katkı sağlar. Kas ve kemik dokusunun güçlenmesine yardımcı olur. Yumuşak dokuların yenilenmesini iyileştirir. Metabolik süreçleri hızlandırır. 
 
Hem Türk Mutfağı, Hem Sağlık Hemde Uluslararası LezzetlerDiş minesi ve diş köklerini güçlendirir. Kan basıncını ve kalp atış hızını normalleştirir. Böbrek ve safra taşı oluşumunu engeller. Solunum yolu hastalıklarında astım, bronşit ve solunum fonksiyonu üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Hem erkeklerin hem de kadınların hormonal durumlarının restorasyonu için önemlidir. Ayrıca yaşlılar için hafızayı güçlendirici etkiye sahiptir.
 
Bu özel suyun balneoterapotik kullanımı banyo ve içme uygulamaları şeklindedir. Gerekli oranlarda soğutularak lokomotor sistem hastalıklarında, banyo kürlerinde, su içi egzersiz uygulamalarında, her yaşta genel sağlık durumunun desteklenmesinde, kaplıca tedavilerinde kullanım potansiyeli vardır. Bu olası endikasyonlar şu şekilde sıralanabilir;
 
Romatizmal Hastalıklar;
 
Dejeneratif eklem hastalıklarında
İnflamatuar romatizmal hastalıklarda
Yumuşak doku romatizmalarında
 
Deri Hastalıkları;
 
Akne tedavisinde
Seboreik dermatit tedavide
Psöriasis rahatsızlığında
 
Genel Sağlık Güçlendirme;
 
Her yaşta (Wellness / Preventif Kürler)
İleri yaşlılık halinde (Sağlıklı bir yaşlanma için Kürler)
Strese karşı Kürler
Aşırı kilo sorununda Kürler
Daha dinç bir vücut ve sağlıklı organ fonksiyonları için koruyucu Kürler
 
İçme Kürlerinde Kullanımı;
 
Sindirim sistemi rahatsızlıkları
Böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde
Toksin maddelerin vücuttan atılımının sağlanmasında
Beslenmede günlük florür gereksiniminin sağlanması
Yetişkinlerde florür eksikliğinde
Diş çürüklerinin önlenmesinde
 
Sağlığınız değerlidir. Sağlığınızı korumanız için BN Hotel Thermal & SPA sizleri muhteşem özelliklerine davet ediyor...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler