Kars Peynir Müzesi ...

Kars Peynir Müzesi ...

Kars Peynir Müzesi Projesi kapsamında Süvari Tabyanın (Dere Tabya) restorasyonu ile yaklaşık bin metrekare müze alanı, 240 metrekare müze mağazası, 5 bin metrekare...

Kars Peynir Müzesi ...Kars Peynir Müzesi ...
 
Türkiye’de bir ilk: Peynir Müzesi...
 
Kars’ta yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye’de bir ilk olacak olan Peynir Müzesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor.
 
Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Peynir Müzesi’nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaların son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı, çalışmaların hız kesmeden devam ettirilmesi talimatı verdi. 
 
Kars Peynir Müzesi Projesi kapsamında Süvari Tabyanın (Dere Tabya) restorasyonu ile yaklaşık bin metrekare müze alanı, 240 metrekare müze mağazası, 5 bin metrekare çevre düzenlemesi ve Meçhul Asker Abidesi’nin restorasyonu devam ediyor.
 
Proje ile yerli ve yabancı ziyaretçilere Kars Gravyer Peynirinin oluşumunu, peynir kültürünü, Kars’ta yapılan peynirleri ve peynirciliği anlatmak, unutulmaya yüz tutmuş peynirlerin kaybolmasını önlemenin yansıra, tarihi tescilli yapı olan Süvari Tabyanın (Dere Tabya) müzeye dönüştürülmesi ile bir tarihi eserin kurtarılması ve yeni bir gastronomi ve turizm destinasyonu oluşmasının sağlanması hedefleniyor. 
 
Kars Peynir Müzesi ...Erzurum Yolu üzerinde yapımı devam eden Peynir Müzesi gastronomi turizmine de önemli katkı sağlayacak. Kars’ta üretilen en iyi peynirlerinde sergileneceği müze Türkiye’de de bir ilk olacak...
 
Kars Gravyer Peyniri Nedir?
Ardında uzun bir tarihsel ve kültürel etkileşim hikâyesi taşıyan bu peynir, bölgenin ismiyle anılarak, Kars Gravyeri adıyla tanınır.
 
Eski Kars Kaşarı Nedir?
1800 - 2600 m rakımındaki Kars Ardahan bölgesi; biyoçeşitlilik bakımından zengin Sibirya, Kafkasya, Anadolu ve İran biyomlarının birleştiği coğrafyada bulunur.
 
Taze Kaşar Peyniri Nedir?
Yılın her döneminde inek sütüyle yapılan taze kaşar. Doğal yemlerle beslenen hayvanların sütünden üretilmektedir.
 
Malakan Peyniri Nedir?
1877 sonrası Rus Çarı (II. Aleksandr) tarafından Kars’a yerleştirilen Malakanlardan miras kalan iki peynirden biridir. Ekim ayı ile Mart ayı arasındaki dönemde İnek sütünden yapılır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler