Kuraklık...

Kuraklık...

uraklık sorununun etkilerini ağır hissettiğimiz bu günlerde gıda israfını daha çok konuşur olduk. Diyarbakır Kayapınar Belediyesi ile yürüttüğümüz Biyobozunur Atık Yönetim Projesi aslında..

Kuraklık...
Ebru Baybara Demir
 
Son günlerde tarımsal kuraklıkla birlikte gıdanın üretimindeki sorunlarla yüz yüze  gelmişken yaşanan sıkıntılar çarşıda her geçen gün fiyatlara yansıyor.
 
Ancak kuraklık bu! 
 
Bildiğimiz tüm ezberleri bozuyor. Kuraklık sorununun etkilerini ağır hissettiğimiz bu günlerde gıda israfını daha çok konuşur olduk.
 
Diyarbakır Kayapınar Belediyesi ile yürüttüğümüz Biyobozunur Atık Yönetim Projesi aslında sadece toprağı iyileştirecek bir proje olmaktan ziyade aynı zamanda gıdanın geleceği üzerinde yoğunlaştığımız özel bir proje!
 
Kuraklık...
Pazarlardan toplanan ve çöp olan sebze meyve atıkları sadece Kompost olmaktan öteye bir mutfak ve gıda projesine dönüştü.
 
Aşevi kuruldu. Aşevinde öncelikle bir gece öncesinde pazardan kurturulan fazla gıdalar işlenerek uzun raf ömürlü paketli gıdaya dönüştürülüyor. 
 
Konserve, turşu olamayacak olan diğer ürünler ise desteklenerek aşevinde aynı gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere sıcak yemeğe dönüştürülüyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler