Kabak Çiçeği kızartması

Kabak Çiçeği kızartması

Peki bu güne kadar evinizde Kabak Çiçeği kızartması yaptınız mı? Evde Kabak Çiçeği kızartması yapabilmek için Yöresel lezzet taşıyıcılarımızın tecrübelerinden faydalan..

Yöresel mutfaklarımızdan Ege mutfağında Kabak Çiçeği kızartması nasıl yapılır?Yöresel mutfaklarımızdan Ege mutfağında Kabak Çiçeği kızartması nasıl yapılır?
 
En iyi kızartma çeşitlerinden Kabak Çiçeği kızartması için kullanılan malzemeler nelerdir? Peki bu güne kadar evinizde Kabak Çiçeği kızartması yaptınız mı? Evde Kabak Çiçeği kızartması yapabilmek için Yöresel lezzet taşıyıcılarımızın tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere Ege yemeklerinde en tecrübeli yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan "Fazile Paksoy" un kaleminden kabak çiçeği tarifi...
 
Kabak Çiçeği kızartması Tarifi...
Yöresel lezzet taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Ege sofralarının çok lezzetli yemeklerinden biri daha.
 
Kabak Çiçeği Kızartması Nasıl Yapılır?
Kabak Çiçeği Kızartması İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     15 Adet Kabak Çiçeği
*     1 Ortaboy Soğan
*     2 Su Bardağı Kadar Lor 
*     Karabiber
*     Bir, İki Dal Cibrissa
*     Un,
*     Tuz,
*     Su 
*     Kızartmak İçin Yağ
 
Kabak Çiçeği Kızartması Yapılış Tarifi:
 
Yöresel mutfaklarımızdan Ege mutfağında Kabak Çiçeği kızartması nasıl yapılır?
Soğanımızı çenterek küçük küçük doğruyoruz. 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağında kavuruyoruz.Üzerine loru ekliyoruz bir iki kez karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. 
 
Bu karışım biraz soğuyunca karabiber ve cibrissayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız malzemeyi bir tatlı kaşığı ile yıkayıp temizlediğimiz kabak çiçeklerinin içine dolduruyoruz.
 
Ayrı bir yerde un, tuz ve su ile akışkan bir hamur yapıyoruz. Hamurun kıvamı akıtma (krep) hamurundan biraz daha koyuca olacak.
 
Sıvı yağımızı kızdırıyoruz. Doldurduğumuz çiçekleri yaptığımız hamura bulayıp kızgın  yağa bırakıyoruz ve her tarafı kızarıncaya kadar çevirerek kızartıyoruz. Afiyet olsun, mutfağınızdan bereket ve yemek kokusu eksik olmasın.
 
Sevgiler...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler