Yöresel Çorum Mutfağı Ulusal Yemek Yarışması

Yöresel Çorum Mutfağı Ulusal Yemek Yarışması

Çorum'un İskilip İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Dolma Turşu ve Çilek Festivali'nde yapılan yöresel yemek yarışmasına vatandaşlar..

Yöresel Çorum Mutfağı Ulusal Yemek Yarışması
 
Çorum'un İskilip İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde yöresel yemekler ustalarından tam not aldı.
 
Çorum'un İskilip İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Dolma Turşu ve Çilek Festivali'nde yapılan yöresel yemek yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
İskilip Belediyesi tarafından 2. Dolma Turşu ve Çilek Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada İskilip dolması, yırtma aşı, su kabağı, gül baklavası ve turşu gibi yöresel yemekler jürinin beğenisine sunuldu. 
 
Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sümer, "Çorum’da yapmış olduğumuz ulusal yemek yarışmamızın ardından yöresel tatlarımızı tanıtmaya devam ediyoruz. Bu sayede bu tarihi yöresel mutfaklarımızdan çorum mutfağında yöresel yemeklerini tanıttık. Yarışmanın düzenlenmesinde bize her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Ali Sülük’e teşekkür ediyorum"dedi.
 
Jüri üyesi Türk mutfağı şeflerinden Eyüp Kemal Sevinç ise ilçenin özel yemeklerinin ön plana çıkmasının sağlandığını belirterek, "Özellikle İskilip dolması kendisini ispat etmiş ve ünü duyulmuş bir yemek. Bunun daha fazla tanıtımının yapılması lazım. 
 
Diğer yemeklerden su kabağı çok lezzetli. Bunu da herkese tanıtmak lazım. Her yemeğin hikayesi var. İskilip’in yemeklerinin yanı sıra çok güzel ürünleri de var" ifadesini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler