Şef Ayla Yıldız'dan Çorum'da Glutensiz Mutfak eğitimi...

Şef Ayla Yıldız'dan Çorum'da Glutensiz Mutfak eğitimi...

Çorum Çölyak Derneği’nin ‘Glutensiz Mutfak Uygulamaları’ proje eğitimlerinin son aşaması da gerçekleştirildi. Proje kapsımında 12’er kişilik..

Şef Ayla Yıldız'dan Çorum'da Glutensiz Mutfak eğitimi...
 
Glutensiz Mutfak’ta son eğitim Çorum Çölyak Derneği’nin ‘Glutensiz Mutfak Uygulamaları’ proje aşçılık eğitimlerinin son aşaması da gerçekleştirildi.
 
Çorum Çölyak Derneği’nin ‘Glutensiz Mutfak Uygulamaları’ proje eğitimlerinin son aşaması da gerçekleştirildi. Proje kapsımında 12’er kişilik 3 ayrı gruba eğitimleri Amasya Dolphin Kafe & Pastanesi’nden Şef Ayla Yıldız ve Şef Yardımcısı Efe Ozan Yıldız verdi. 
 
Glutensiz yiyecek yapım eğitimlerinin açılışında da aşçılık mesleğinde kurs veren uzmanlar, glutensiz lahmacun, çiğ köfte ve lavaş yapımını en ince ayrıntılarıyla uygulamalı olarak gösterdi. 
 
Geleneksel Türk mutfağı şeflerinden Şef Ayla Yıldız ve Şef Yardımcısı Efe Ozan Yıldız, herkesin beğeniyle karşıladığı yiyecek formüllerini kursiyerlerle paylaştı.  
 
Başkan Demir’den Teşekkür 
 
Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projenin eğitim kısmını tamamladıklarını belirtti. Çorum ve çölyaklılar için büyük faydalar sağlayan bir proje olduğunu belirten Demir, “Son eğitimlerimizde  Nam Glutensiz Un kullanarak muhteşem glutensiz yiyecekler pişirdik. 
 
Kursiyerlerimiz daha önce tatmadığı yeni lezzetleri artık kendi evlerinde bulabilecekler. Destekleri için Nam Glutensiz Un Mamülleri sahibi Nihat Fidan’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi Adıyaman’dan eğitimlerimize katkı verdi ve çölyaklıların sevgisini kazandı.
 
Türkiye’nin hangi bölgesinden olursa olsun çölyaklılara destek olunması çok önemli. Çölyaklılar aynı kaderi paylaşıyor ve birbirlerini daha kolay anlıyor. 
 
Glutensiz un imalatçıları fiyatları en düşük seviyede tutarak çölyaklılara destek oluyorlar. Bu glutensiz unların kullanımını uzmanlarımızdan öğrenmek projemizin en önemli çıktısı oldu. Projemizin gerçekleşmesinde destek veren herkese ve  çok güzel eğitimler veren Dolphin Kafe Pastanesi’nden Şef Ayla Yıldız ve Şef Yardımcısı Efe Ozan Yıldız’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler