Aşçılık Mesleğine Türk Mutfağı Deneyimli Yeni Şefler

Aşçılık Mesleğine Türk Mutfağı Deneyimli Yeni Şefler

Hem mesleki becerilerini geliştirmekteler hem aylık bunun karşılığında ücret alıp ailelerine yük olmadan ihtiyaçlarını, okul ihtiyaçlarını ve kişisel ihtiyaç..

Aşçılık Mesleğine Türk Mutfağı Deneyimli Yeni Şefler Geliyor...
 
Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, her gün taşımalı eğitim gören 2 bin 300 öğrencinin yemeklerini hazırlıyor. Öğrenciler bu şekilde hem öğreniyor hem de kazanç sağlıyor.
 
Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü’nde aşçılık eğitimi gören öğrenciler, meslek hayatına son sınıfta gördükleri staj ile birlikte adım atmaya hazırlanıyor. İşletmede beceri eğitimi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü mutfağında usta aşçılarla birlikte uygulamalı eğitim gören öğrenciler, hem beceri kazanıyor hem de kazanç elde ediyor. Her gün 2 bin 300 taşımalı eğitim gören akranlarına hijyenik bir şekilde yemek hazırlayan öğrenciler, elde ettikleri kazançla da okul ihtiyaçlarını karşılıyor.
 
Aşçılık Mesleğine Türk Mutfağı Deneyimli Yeni Şefler
Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Türk mutfağı şeflerinden Veysel Dursun, söz konusu uygulama ile sektörün istediği kalifiye eleman ihtiyacının karşılandığını söyledi. Dursun, “Milli Eğitim Müdürlüğünün bize tahsis ettiği mutfakta  yaklaşık 2 bin 300 öğrenciye yemek yapmaktayız. Bu yemeği yaparken usta öğreticilerimiz ve 12’nci sınıf stajyer öğrencilerimizle birlikte yemek üretimini yapmaktayız. Stajyer öğrencilerimiz işletmede beceri eğitimi kapsamında burada stajlarını yapmakta. 
 
Hem mesleki becerilerini geliştirmekteler hem aylık bunun karşılığında ücret alıp ailelerine yük olmadan ihtiyaçlarını, mutfak sanatlarında okul ihtiyaçlarını ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamaktalar. Aynı zamanda da sektörün bizden istediği kalifiye eleman profiline ulaşmaktadırlar. Bu üretimi yaparken öğrencilerimiz kendi akranlarına daha güzel, daha hijyenik ve uygun bir şekilde yemek üretimi yapıyorlar. 
 
Aşçılık Mesleğine Türk Mutfağı Deneyimli Yeni Şefler
Bunu yaparken de özellikle box sistemini kullanıyoruz. Taşımada daha sağlıklı, daha güvenli ve yemekleri daha sıcak bir şekilde öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Bu yemekler taşımalı olarak okullara gelen öğrencilere sağlıklı bir şekilde ulaştırılıyor” dedi.
 
“Bu bölüm üzerinden devam etmeyi düşünüyorum”
 
Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü son sınıf öğrencisi Arife Özdemir, hedefinin mezun olduktan sonra bu bölüm üzerinden ilerlemek olduğunu vurguladı. Özdemir, “Okulda gördüğüm derslerin burada uygulamasını görüyoruz. Her gün burada kazan kazan yemekler pişiriyoruz. Tabii ki bunun da ücreti var. O ücretle aileme yük olmuyorum en azından. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum. 
 
Aşçılık Mesleğine Türk Mutfağı Deneyimli Yeni Şefler
Bu da gelecek için bana artı olarak dönüyor. Geleceğe kendimi hazır hissetmeme yardımcı oluyor. Yaptığım işin bir karşılığını alıyorum. Yakın zamanda buradan mezun olduktan sonra bu bölüm üzerinden devam etmeyi düşünüyorum. Aşçılık olarak devam edeceğim. Hem burada öğrendim zaten yeterince. İşyeri açma belgesi de veriyorlar bana. O belge ile işyeri de açabilirim. Bu nedenle gelecek için çok güzel bir bölüm” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler