Tiritli Tike Kebabı Tarifi

Bu güne kadar evinizde Tiritli Tike Kebabı yaptınız mı? Misafir sofralarınıza en iyi Kebab tariflerinden Tiritli Tike Kebabı eklemek istermisiniz? Geleneksel Türk mutfağı..

Tiritli Tike Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Bu güne kadar evinizde Tiritli Tike Kebabı yaptınız mı? Misafir sofralarınıza en iyi yemek tariflerinden ve Kebab tariflerinden Tiritli Tike Kebabı eklemek istermisiniz? Geleneksel Türk mutfağında yöresel mutfaklarımızın birbirinden lezzetli Kebab tariflerin Tiritli Tike Kebabı yapabilmek için şeflerin özel Kebab tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En Eski Kebab Tariflerinden Tiritli Tike Kebabı Nasıl Yapılır?
 
En Lezzetli Kebablardan Tiritli Tike Kebabı İçin Malzemeler:
 
*     1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
*     4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     1 Çay Kaşığı Tuz, Karabiber, Kekik
*     1 Adet Ramazan Pidesi
*     1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
 
Tiritli Tike Kebabı Sosu İçin:
*     100 Gr Tereyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber, Pul Biber
 
Ünlü Türk Mutfağı Şeflerinden Tiritli Tike Kebabı Hazırlanış Tarifi:
 
 
Önce ramazan pidesini kuşbaşı et şeklinde küp küp doğrayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. 200 dereceye ayarladığınız ısınmış fırında iyice kızartın. 
 
Öte yandan Sar Pişir’i mutfak tezgahına yayın. 
 
Geniş bir kasenin içine etleri, zeytinyağını, salçayı, tuz, karabiber ve kekiği koyun. Elinizle iyice karıştırıp etleri bu sosa bulayın. 
 
Terbiyelenmiş etleri, Sar Pişir’in ortasına yerleştirin. Önce uzun kenarlarını etin üzerine katlayın sonra da kısa kenarları kıvırarak paket şekline getirin. Sıkıca paketlediğiniz eti, fırın tepsisine yerleştirin. 
 
200 dereceye ayarladığınız sıcak fırında en az 1 saat pişirin.
 
Kızarttığınız pideleri geniş bir bakır kaba yerleştirin. 
 
Sar Pişir’i dikkatlice tepsiden alın, ağzını açın ve suyuyla birlikte etleri pidelerin üzerine boşaltın. Eğer etin suyu yeterli olmazsa, pidelerin üzerine ayrıca 1 su bardağı sıcak su gezdirip ıslatabilirsiniz. 
 
Sarımsaklı yoğurdu etlerin üzerine gezdirin. En üste kızdırılmış pul biberli tereyağlı sosu dökün. 
 
Sıcak servise sunun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler