Fırında Patlıcan Sarma

Fırında Patlıcan Sarma

En iyi patlıcan yemeklerinden fırında patlıcan sarma nasıl yapılır? Nefis yemek tariflerinden fırında patlıcan sarma için kullanılan malzemeler nelerdir? Türk mutfağı şeflerinin özel patlıcan yemeği..

Fırında Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?
 
Fırında Patlıcan sarma tarifi, Fırında Patlıcan sarma nasıl yapılır, Fırında Patlıcan sarma nasıl pişirilir? Yaz günleri için farklı ve kolay bir yemek yapmak istiyor olabilirsiniz. Fırında Patlıcan sarma tam yaz akşamlarına uygun bir tarif...
 
Türk mutfağının en zengin tariflerini oluşturan patlıcan eski çağlardan beri mutfakların vazgeçilmezi olan bir sebze. Kızartması, kebabı, yemeği, salatası, böreği, turşusu ve hatta reçeli yapılan patlıcanın önümüze bu kadar zengin bir menü sunuyor olması mutfakta bize yeni şeyler yapma fırsatını da sunuyor.
 
Patlıcanın en fazla tüketildiği mevsim hiç kuşkusuz ilkbahar ve yaz mevsimidir. Mevsiminde taze taze daha lezzetli olan patlıcan ile hem soslu hem hafif hem de çok lezzetli bir yaz yemeği yapmak istiyorsanız Türk mutfağı şeflerinin özel patlıcan tariflerinden tarifimizi adım adım uygulamalısınız.
 
Fırında Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?
Evde bulunan malzemeler ile yapılabilen, en iyi lezzetlerden görüntüsü ve lezzeti ile iştah açan, hafif olması nedeniyle diyet yapanlar için de ideal olan Fırında Patlıcan sarma yapımı kolay bir yemek.
 
Püf noktalarına dikkat ettiğinizde son derece pratik bir yemek olan Fırında Patlıcan sarma dar zamanlarınızda imdadınıza yetişecektir. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek yazın akşam yemeklerinizi daha keyifli ve lezzetli hale getirebilirsiniz.
 
En İyi Patlıcan Yemeklerinden Fırında Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?
Nefis Yemek Tariflerinden Fırında Patlıcan Sarma İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Fırında Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?
*     2 Adet Büyük Boy Patlıcan
*     4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 
Fırında Patlıcan Sarma İçi İçin
*     1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*     1 su bardağı çökelek
*     1 yk. Yağsız beyaz peynir
 
Fırında Patlıcan Sarma Sosu İçin
*     2 Kase Rendelenmiş Domates
*     4 Diş Sarımsak
*     4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     Tuz
 
Fırında Patlıcan Sarma Not: 
Tarifimiz iki kişiliktir, siz kişi sayısına göre orantılı bir şekilde malzemeleri artırabilirsiniz.
 
Fırında Patlıcan Sarma Hazırlanış Tarifi:
Fırında Patlıcan Sarma
Fırında Patlıcan Sarma Püf Noktası; patlıcanın kabuğu çok az kalmalı. Soyduğumuz patlıcanı uzunlamasına dilimleyelim. Dilimlerin çok ince olmamasına dikkat edelim. Orta kalınlıkta olması yeterlidir. Patlıcanın kabuğunu alacalı soyalım. 
 
Dilimlediğimiz patlıcanı tuzlu suya alalım. Biraz bekletelim. Tuzlu sudan alıp kurulayalım. Tabanı çizgili bir tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve kızdıralım. Patlıcan dilimlerini arkalı önlü yumuşayana kadar pişirelim.
 
Bu arada sarımsakları soyalım ve ince ince doğrayalım ya da ezelim. Uygun büyüklükte bir tavaya sıvı yağı alalım. Sarımsakları ekleyip kavuralım. Rendelenmiş domatesi ve tuzu ilave edip pişmeye bırakalım. Koyulaşınca sosu ocaktan alalım.
 
Pişirdiğimiz patlıcan dilimlerini içine rendelenmiş peynir karışımını koyalım ve rulo şeklinde saralım. Hazırladığımız sosu bir fırın kabına alalım. Üzerine hazırladığımız patlıcan rulolarını yerleştirelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
 
Not: Patlıcanları tavada pişirirken çok fazla yumuşamamasına dikkat edelim.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler